avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Permis de conducere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Permis de conducere

Acum 1 an de zile am fost oprit în trafic de un echipaj de la politia rutiera, am fost testat cu etilotestul, rezultatul a fost 0.00. Polițistul mi-a făcut percheziție în mașină nu a găsit nici măcar un chistoc de țigară în scrumiera. Cauta probe, nu a găsit nimic.

Am fost condus la secție, mi-au făcut testul drug danger 5000 cu 1 bețișor de saliva. Primul l-am ținut în gura 15 min, al doilea betisor 20 de min, nu a ieșit nimic în aparat, toate au fost negative. Polițistul m-a dus și la spital unde am dat proba de sânge și urina, dar urina nu am putut sa o dau pentru ca polițistul stătea cu mine în același în wc lângă mine efectiv și ma păzea.

Am dat odată urina cu ușa închisă. Având culoarea incolora au spus ca este apa, m-au pus sa o arunc în wc și sa dau alta, păzit de el. Evident nu am mai putut, asa ca am semnat procesul la spital ca nu dau urina. Sângele a fost dat. Am fost dus la secție din nou, mi s-a dat permisul înapoi.

Am plecat spre casa, iar a 2 zi a venit la ușa polițistul care nu era în tura de serviciu însoțit de un coleg în tura lui de zi. Mi-a spus ca s-a consultant cu șefii lui și ca trebuie să-mi ia permisul. Mi-a dat o dovada fără drept de circulație pe art 337 sustragere de la probe biologice de sânge și urina - asa scrie pe dovada. la IML Iași a fost trimisa proba de sânge.

Rezultatul a ajuns la polițistul care anchetează dosarul și mi-a zis ca nu a ieșit nimic, dosarul a fost trimis la parchet iar procurorul a trimis dosarul înapoi cerând de la IML Iași dacă era necesara și proba de urina.

Acum nu știu ce se va întâmpla: voi obține o clasare sau o sa ma judece pe nimic.
Offf... dacă vedeți mesajul meu Dumnezeu sa va păzească de oameni de genul asta.
Ultima modificare: Marți, 28 Iulie 2020
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce anume i s-a parut suspect? de ce v-a dus la prelevare?
9 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă testarea efectuată de agentul de poliție la locul opririi în trafic au ieșit negative Codul rutier nu prevede prelevarea de probe biologice la o unitară medicală. Reținerea permisului de conducere nu este legală. Solicitați în scris restituirea de urgență a permisului de circulație. ca fiind reținut în mod abuziv.
ing. Ioan Ciobanu
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveam ochii rosii putin inflamati de la aparatul de sudura dar nu a vrut sa ma creada am incercat sai explic sai dovedesc ca vin de la casa unde lucrez si ca ma indrept spre casa, unde ma asteapta sotia gravida nu ma crezut si ma bagat in masina a zis ca sunt drogat si sa ma testeze cu aparatu de droguri unde nu a iesit nimic si dupa testare ma dus la spital am dat sange si urina dupa ce am dat urina ma oprit si mia zis ca nu are culoare si ca nui urina ma pus sa dau alta unde mam cam aprins si iam zis ca alta nu pot sa dau ca nu mai imi vine sa urinez am cerut sa fiu sondat daca vrea urina nu refuz sa enervat mia luat recipientul gol si la pus alaturi de flacoanele de sange si a 2 zi a venit la usa si mia dat o dovada pe care scrie refuzul probelor biologice.


Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Ce anume i s-a parut suspect? de ce v-a dus la prelevare?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@Cda66

Pentru ca discuția să aibă cursivitate, v-am mutat în acest topic postarea de azi:
www.avocatnet.ro/forum/discu...

Ultima modificare: Miercuri, 29 Iulie 2020
Manuela Rășină, administrator
Nici eu nu înțeleg de ce ii eram suspect nu l-am întrebat :)

Alte discuții în legătură

Acum 1 an de zile am fost oprit în trafic de un echipaj de la ... Cda66 Cda66 Acum 1 an de zile am fost oprit în trafic de un echipaj de la politia rutiera am fost testat cu etilotestu rezultatul a fost 0.00 polițistul mia făcut ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat abuziv narcismurarescu narcismurarescu Buna ziua, Pe scurt, acum 3 saptamani mi-a fost suspendat permisul pe niste prezumtii ale politistilor. Stateam in spatele masini, asteptand un amic, masina ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere Cda66 Cda66 Am fost oprit de politie verificat cu aparatele lor de alcool si de droguri nu au iesit pozitive nici unul dar politistului i sa parut suspect asa ca ma dus la ... (vezi toată discuția)