avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Permis suspendat abuziv
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Permis suspendat abuziv

Buna ziua,
Pe scurt, acum 3 saptamani mi-a fost suspendat permisul pe niste prezumtii ale politistilor. Stateam in spatele masini, asteptand un amic, masina inchisa, si vin niste militieni la mine sa imi ceara actele, le dau actele si imi pun fiola de 4 ori indicand 0,00 dupa care imi zic sa merg cu ei la sediu IPJ pentru alte teste, acolo aflu ca e pentru stupefiante sau substante cu efecte similare, unde mi-au facut 2 teste cate au iesit negative, dar unul dintre militieni a zis "lasa mergeti la probe biologice", asta pentru ca am un proces cu politia rutiera in care un agent-sef e urmarit penal. In fine am mers si mi-au dat o dovada pe care scrie bauturi sau substante stupefiante, fara valabilitate.
Acum o saptamana au venit si rezultatele analizelor (pe care le-am platit eu pentru a politia se pare ca nu are bani) care sunt negative, deoarece nu am consumat niciodata substante stupefiante sau altele similare, dar permisul pauza si nici vreun dosar penal nu exista pe numele meu... Ce pot sa face pentru am obtine permisul cat mai repede?
Va multumesc anticipat!
P.s. Am incercat de 3 ori sa merg in audienta la seful serviciului rutier, dar mi-a zis cu tupeu jegos ca nu ma primeste.
Cel mai recent răspuns: Cda66 , utilizator 14:08, 11 August 2020
Nu inteleg din ce motiv aveti problema.

Daca nu puteti rezolva problema singur trebuie sa apelati la avocat.

Si daca tot va aflati in scandal cu ei intrebati avocatul cum sa va recuperati banii pentru plata facuta ca politia nu are bani pentru testele care au iesit negative.

Parerea mea este ca ar trebui abordata situatia la un mod deosebit de dur de catre avocat intrucat mie imi pare sa fie vorba de abuzuri.
Plangere penala, abuz in serviciu si să vedeți cum vă caută ei imediat.
Plangerea o faceți la parchet ca sa nu stea printr-un sertar pierdută.
In dosarul penal va constituiti si parte civila pentru recuperarea banilor pe care i-ai cheltuit pentru analize si niște daune morale ca nu strica.
Cand v-a suspendat permisul s-a întocmit un proces verbal.
Daca da ,ce scrie in el?
Sau poate v-a dat doar o dovada cu valabilitate sau fara in care este menționat motivul retinerii permisului.
Va rog mai multe detalii.
Multumesc pentru raspunsuri.
Intucat cei de la rutiera au scris in porcesul verbal ca am condus masina si ca am consumat substante stupefiante sau alcool, am refuzat sa il semnez. Din cate am inteles trebuia sa il primesc in 15 zile prin posta, dar nu l-am primit si am depus o cerere pentru a-l primi, dar nici un raspuns pana acum. Am primit doar o dovada.
Problema o am pentru ca in vara doi lucratori de la politia rutiera au intrat in curtea casei mele si l-au amenintat pe fratele meu cu pistolul armat, l-au pus la pamant si l-au agresat, fiind beti, pentru ca a circulat pe un drum de tara din fata portii mele cu un moped (inmatriculat si fratele meu avand permis categoria A) fara casca, iar acestia de pe drumul european trecand cu masina de politie l-au vazut chiar in momentul in care intra in curte si s-au gandit ca trebuie amendat.
Plangerea o voi face la parchet oricum, dar in baza ei nu imi pot primi permisul inapoi si eu nu stiu cum sa imi recuperez mai repede pemisul de conducere, pentru ca cei de la politie mi-au spus ca abia cand procurorul va da NUP atunci voi primi permisul inapoi, ceea ce spuneau ca dureaza minim 30 de zile (din ce mi-au zis cei de la cercetari penale). Avocatul mi-a spus ca inainte de a chema IPJ in judecata trebuie sa ma adresez printr-o cerere Serviciului rutier si in baza nesolutionarii acesteia se va face actiunea.
Ultima modificare: Joi, 31 Ianuarie 2013
narcismurarescu, utilizator
Răspunde-mi la o întrebare.
Ce scrie pe dovada?
Daca este cu valabilitate merge?i la procurorul de caz si formulati o cerere din care sa reiasa ca dori?i prelungirea acesteia .
Daca procurorul nu are motive sa respinga acest lucru,va da o adresa catre Serviciul Circulatie si ace?tia trebuie sa va dea valabilitate pentru 30 zile si dupa 30 zile la fel si tot a?a pana se solutioneaza dosarul.
[Editat]
Ultima modificare: Joi, 31 Ianuarie 2013
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Pe dovada scrie "fara valabilitate" si la motivul suspendarii este "a condus autoturismul cu nr XX XX XXX sub influenta bauturilor alcoolice sau substante stupefiante sau cu efecte similare".
Dosarul nu are inca nici macar numar si a trecut deja trei saptamani.
Voi suna maine. Multumesc!

Alte discuții în legătură

Acum 1 an de zile am fost oprit în trafic de un echipaj de la ... Cda66 Cda66 Acum 1 an de zile am fost oprit în trafic de un echipaj de la politia rutiera am fost testat cu etilotestu rezultatul a fost 0.00 polițistul mia făcut ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere Cda66 Cda66 Acum 1 an de zile am fost oprit în trafic de un echipaj de la politia rutiera, am fost testat cu etilotestul, rezultatul a fost 0.00. Polițistul mi-a făcut ... (vezi toată discuția)
Salutare! GeorgeMarafet GeorgeMarafet Va salut, în data de 19 Octombrie 2018 am fost oprit de un filtru de politie unde am fost testat pentru alcool rezultatul a fost 00:00, după mai multe ... (vezi toată discuția)