avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... CINE POATE CONTESTA O DISPOZITIE A PRIMARULUI?DOAR CEI ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

CINE POATE CONTESTA O DISPOZITIE A PRIMARULUI?DOAR CEI LA CARE SE REFERÃ?

Consiliul Local dă o hotărâre, privitor la anumite persoane, nominal. Primarul dă o dispoziţie, în baza aceleihotărâri, dar cuprinde în dispoziţie,totnominal,numai o parte din persoanele pentru care s-a dat hotărârea consiliului local. Dispoziţia nu este comunicată şi nici făcută publică,spre a se putea lua cunoştinţă de conţinutul ei.In conţinut însă, se prevede că poate fi atacată în 5 zile de la comunicare. Cum am spus, nu a fost comunicată niciunei persoane. Cei cuprinşi în hotărârea consiliului local şi necuprinşi în dispoziţia primarului, au dreptul să atace dispoziţia? Dacă nu sunt în posesia ei, ci doar au auzit, neoficial, că s-a emis dispoziţia nr. x şi că ei nu sunt trecuţi în dispoziţie, cum se calculează termenul de 5 zile?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 08:01, 7 Februarie 2009
Termenul se calculeaza de la data comunicarii deciziei respective. In calculul termenului nu intra nici ziua cand incepe, nici ziua cand se sfarseste.
DISPOZITIA NU A FOST COMUNICATA NIMANUI SI NICI PUBLICATA NICAIERI SPRE A SE PUTEA LUA LA CUNOSTINTA DE CONTINUTUL EI. ATUNCI, CUM SE SOCOTESTE TERMENUL DE 5 ZILE IN CARE POATE FI CONTESTATA. THIS IS A PROBLEM.
SI CINE O POATE CONTESTA.REVIN. DOAR PERSOANELE LA CARE SE FACE REFERIRE IN DISPOZITIE, SAU "ERGA OMNES"?
Va rog nu mai scrieti cu litere mari si nu postati mesaje consecutive (puteti edita mesajul anterior pt a adauga). Consultati regulamentul de postare in acest sens: www.avocatnet.ro/content/tag...
Multumesc.
Daca nu a fost comunicat, publicat, de unde si in ce mod ati aflat de existenta lui?
Se poate adresa instantei de contencios administrativ orice persoana vatamata intrun drept sau interes legitim printr-un act administrativ. Anterior introducerii actiunii la instanta, persoana trebuie sa se adreseze cu plingere prealabila autoritatii emitente. Este indreptatita sa introduca plingere prealabila si persoana vatamata printr-un act administrativ cu caracter individual adresat altui subiect de drept, din momemntul in care a luat cunostinta, pe orice cale de existenta acestuia, in limtele termenului de 6 luni de la data emiterii actului. Conditia este dovedirea vatamarii unui drept sau interes.

Alte discuții în legătură

Termen de contestatie dizpozitie primar hajnyci hajnyci Buna ziua! Vas rog sa imi spuneti in ce termen pot fi contestate dispozitiile unui primar si care art/act normativ prevede? Multumesc (vezi toată discuția)
Plangere impotriva refuzului unei autoritati publice ContSters22096 ContSters22096 in ce conditii, in ce termen si la ce instanta poate fi atacat refuzul unei autoritati publice de a-mi furniza unele informatii? fac plangere la autoritatea ... (vezi toată discuția)
Actiune in instanta impotriva unei institutii publice centrale EMIL NEGRU EMIL NEGRU Am fost demis din functia de director coordonator si vreau sa chem in instanta ministerul pentru ca demiterea a fost ilegala.Cum procedez ?: (vezi toată discuția)