avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Termen de contestatie dizpozitie primar
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Termen de contestatie dizpozitie primar

Buna ziua!
Vas rog sa imi spuneti in ce termen pot fi contestate dispozitiile unui primar si care art/act normativ prevede?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: macskak , utilizator 21:01, 8 Noiembrie 2017
Despre ce dispozitie este vorba?
Vezi dispoziţiile din:
- Legea nr. 554/2004: art. 1, art. 2, art. 7 si art. 8 din .
- Legea nr. 215/2001: art. 23 şi art. 36

Daca actul Dvs. este dat în vederea executării legii, mai concret în vederea executării atribuţiilor de administrare a domeniului public şi privat al comunei, atribuţii conferite de legiuitor consiliilor locale prin art. 36 alin. (2) lit. c) din Legea nr. 215/2001, atunci el îndeplineşte toate condiţiile actului administrativ, astfel cum a fost el definit prin art. 2 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 554/2004

Potrivit art. 7 alin. 1 din Legea nr. 554/2004, înainte de a se adresa instanţei de contencios administrativ competente, persoana care se consideră vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim printr-un act administrativ individual trebuie să solicite autorităţii publice emitente sau autorităţii ierarhic superioare, dacă aceasta există, în termen de 30 de zile de la data comunicării actului, revocarea, în tot sau în parte, a acestuia.

Potrivit art. 109 alin. 2 C.p.c. coroborat cu art. 7 din Legea nr. 554/2004, procedura prealabila administrativa este reglementata ca o condiţie de exercitare a dreptului la acţiune in contenciosul administrativ, a cărei neîndeplinire in termenele si condiţiile prevăzute de lege atrage inadmisibilitatea acţiunii.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Ianuarie 2016
legalmgm, utilizator
In mod normal ar fi trebuit sa va fie trecut in dispozitie si termenul de contestatie.
Termenul stipulat in lege este de 30 zile de la data comunicării actului.
Este vorba de dispozitie numire secretar.
Multumesc pt raspunsuri

Alte discuții în legătură

Actiune in anulare neluvld neluvld anulare in instanta a unei dispozitii de acordare a unei suprafete de pamant la legea 10 / 2001 exista contract de vanzare cumparare intre cel care a ... (vezi toată discuția)
Dispozitia presedintelui consiliului judetean este act administrativ? Eugen Enescu Eugen Enescu Poate ataca prefectul in fata instantei de CAFdispozitiile emise de presedintelui CJ pe care le considera nelegale?potrivit art.3, alin 1 din Legea ... (vezi toată discuția)
In ce termen se poate contesta in instanta un act administrativ? mitrascamaria mitrascamaria Termenul in care se poate contesta un act administrativ ,respectiv o dispoziţie,în contencios administrativ(Tribunal),conform Legii nr.554/2004 ,privind ... (vezi toată discuția)