avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... actiune in anulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

actiune in anulare

anulare in instanta a unei dispozitii de acordare a unei suprafete de pamant la legea 10 / 2001
exista contract de vanzare cumparare intre cel care a beneficiat de aceasta dispozitie ( primar in functie la data respectiva , condamnat penal pentru fapta sa ) si o alta persoana
cum poate ataca primaria acest contract de vanzare cumparare
Cel mai recent răspuns: neluvld , utilizator 13:47, 6 Ianuarie 2016
Vezi dispoziţiile din:
- Legea nr. 554/2004: art. 1, art. 2, art. 7 si art. 8 din .
- Legea nr. 215/2001: art. 23 şi art. 36

Actul Dvs. este dat în vederea executării legii, mai concret în vederea executării atribuţiilor de administrare a domeniului public şi privat al comunei, atribuţii conferite de legiuitor consiliilor locale prin art. 36 alin. (2) lit. c) din Legea nr. 215/2001, atunci el îndeplineşte toate condiţiile actului administrativ, astfel cum a fost el definit prin art. 2 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 554/2004

Potrivit art. 7 alin. 1 din Legea nr. 554/2004, înainte de a se adresa instanţei de contencios administrativ competente, persoana care se consideră vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim printr-un act administrativ individual trebuie să solicite autorităţii publice emitente sau autorităţii ierarhic superioare, dacă aceasta există, în termen de 30 de zile de la data comunicării actului, revocarea, în tot sau în parte, a acestuia.

Potrivit art. 109 alin. 2 C.p.c. coroborat cu art. 7 din Legea nr. 554/2004, procedura prealabila administrativa este reglementata ca o condiţie de exercitare a dreptului la acţiune in contenciosul administrativ, a cărei neîndeplinire in termenele si condiţiile prevăzute de lege atrage inadmisibilitatea acţiunii.
cred ca am fost inteles gresit
dispozitiile au fost anulate de instanta , dar inainte de aceasta anulare suprafata de pamant dobandita a fost vanduta cu contract de vanzare
cum se procedeaza pentru anularea acestor contracte ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de contestatie dizpozitie primar hajnyci hajnyci Buna ziua! Vas rog sa imi spuneti in ce termen pot fi contestate dispozitiile unui primar si care art/act normativ prevede? Multumesc (vezi toată discuția)
Contestaþie împotriva deciziei de impunere mioara2012 mioara2012 buna ziua! Daca am facut o contestatie la decizia de impunere pt ca nu s-a emis respectand art 27 si 28 din codul de procedura fiscala si nu am solicitat (in ... (vezi toată discuția)
Dispozitia presedintelui consiliului judetean este act administrativ? Eugen Enescu Eugen Enescu Poate ataca prefectul in fata instantei de CAFdispozitiile emise de presedintelui CJ pe care le considera nelegale?potrivit art.3, alin 1 din Legea ... (vezi toată discuția)