avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... CI expirata
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

CI expirata

Buna ziua,

Anul viitor in septembrie mi se expira cartea de identitate, iar eu in aprilie plec din tara pana pe la sfarsitul lunii iunie.
Pot sa plec cu aceea CI sau sa fac una noua?
Cat m-ar costa acest lucru?
Unde trebuie mers sa fac una noua?

Va multumesc mult,
Marta
Cel mai recent răspuns: IGHI , utilizator 15:30, 27 Noiembrie 2012
Puteti pleca linistita, cartea de identitate este valabila pana in data din septembrie.
Nu va puteti face o noua carte de identitate mai devreme de 180 de zile de data expirarii.
Daca stiti sigur ca va intoarceti pana in luna septembrie in Romania puteti sa n-o schimbati acum dar nu v-as vedea bine cu C.I . expirata mai ales in afara Romaniei ....
Nu costa mult , trebuie mers la Primaria localitatii de care apartineti :

DOCUMENTE NECESARE:

- cererea (anexa 11) pentru eliberarea cărţii de identitate, de la ghişeu;
- actul de identitate anterior (Buletin de identitate sau Carte de identitate şi Carte de alegător, după caz);
- certificatul de naştere, original şi copie xerox;
- certificatul de căsătorie, în cazul persoanelor căsătorite sau al soţului supravieţuitor, original şi copie xerox;
- hotărârea de divorţ definitivă şi irevocabilă (dacă este cazul), original şi copie xerox;
- certificatul de deces al soţului/soţiei decedat/decedate, în cazul soţului supravieţuitor, original şi copie xerox;
- certificatele de naştere ale copiilor sub 14 ani (dacă este cazul) - original şi copie xerox;
- documentul cu care se face dovada adresei de domiciliu, original şi copie xerox;
- chitanţa reprezentând contravaloarea cărţii de identitate (7 lei RON) achitată la casieria S.P.C.E.P ;
- taxă extrajudiciară de timbru în cuantum de 4 lei (RON).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare c.i.- timbru danassis danassis Ce fel de timbru este necesar pentru eliberarea unui nou C.I. ? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Eliberare carte de identitate nixnix nixnix buna seara as dori sa stiu ce acte sunt necesare elib cartii de identitate in urma divortului si totodata schimbarii numelui si domicilului in cate zile se ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru schimbarea documentelor personale de identitate in urma unei casatorii. Alusa Alusa Buna, Situata in Anglia,..casatorita acum 2 ani in Anglia,..inca nu am reusit sa vin in Romania sa-mi schimb numele si documentele de identitate! Rugamintea ... (vezi toată discuția)