avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit cladiri nereevaluate
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit cladiri nereevaluate

Daca nu am depus reevaluarile la cladiri din 2008 se mai pot depune si rectifica valorile de inventar pentru cota mai mica la impozitul local.
?
Cel mai recent răspuns: corinarus , utilizator 00:20, 28 Noiembrie 2012
Reevaluarea a fost inregistrata in contabilitate in anul 2008?
Da si apoi in dec 2011
Puteti depune acum.
Nedepunerea in termenul stabilit de lege constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda. Cota de impozitare cred ca a fost aplicata cu majorare pentru anii precedenti si pentru anul 2012. Se va diminua impozitul incepand cu anul 2013.
Dar pentru anii precedenti se recalculeaza cota? Sa fiu mai exacta in 2008 s-a efectuat reevaluare si s-a inregistrat nota contabila in balanta .Acelasi lucru s-intimplat si in 2011 dar nu s-au depus documentatiile.Am platit in aceasta peroada o suma calculata cu cota mica si acum am aflat ca la primarie figurez cu un impozit enorm plus majorari
Ultima modificare: Marți, 27 Noiembrie 2012
corinarus, utilizator
Pai era firesc ca la Directia de taxe si impozite sa figurati cu o alta cota . Exact ceea ce am scris eu mai sus. Nu se recalculeaza cota pentru anii precedenti si veti plati amenda pentru nedepunerea reevaluarii.

Alte discuții în legătură

Recalculare retroactiva a impozitului pe cladiri datorat de persoane juridice ca urmare a reevaluarii cladirilor alex31_stefanescu alex31_stefanescu se poate calcula retroactiv impozitul pe cladiri in cazul in care o persoana juridica isi reevalueaza cladirile retroactiv? Speta: Daca in ultimii 3 ani nu ... (vezi toată discuția)
Declaratia 101/2011 riuratusca riuratusca Reevaluari in +,efectuate in 2004,2006,2008 ,2010 si 2011.Toate diferentele sint impozabile la calculul impozitului pe profit.Intrebarea mea este daca toate ... (vezi toată discuția)
Reevaluare cladiri daniela.ilea daniela.ilea Doresc un punct de vedere referitor la :am facut reevaluare la cladiri in luna mai 2015 (raport de reevaluare este datat cu luna mai 2015)dar s-a facut ... (vezi toată discuția)