avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... 11700,94 ron- pretentii taxa de scolarizare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

11700,94 ron- pretentii taxa de scolarizare

Salut.
Am o problema care consta in faptul ca am fost elev al unei scoli cu program militar, la ale carei cursuri am renuntat dupa primul an pentru ca am fost admis la o facultate cu acelasi regim. Pentru faptul ca am renuntat la scoala trebuie sa platesc serviciile de care am beneficiat, servicii in valoare de 11700,94 ron.Sunt deja iregistrat la fisc cu acesta datorie si nu stiu cum sa fac sa o "stopez" pe timpul studentiei si sa o platesc dupa ce termin pentru ca momentan nu am venit si nici parintii nu ma pot ajuta.(cei de la scoala si cei de la fisc ma paseaza de la unii la altii spunand ca nu tine nimic de ei)
Daca aveti vreo solutie sunt mai mult decat fericit si nerabdator sa am parte de ea.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Final , utilizator 09:38, 29 Decembrie 2012
Codul de procedura fiscala:
Art. 176 Insolvabilitatea
(1) În sensul prezentului cod, este insolvabil debitorul ale cărui venituri sau bunuri urmăribile au o valoare mai mică decât obligaţiile fiscale de plată sau care nu are venituri ori bunuri urmăribile.
(2) Pentru creanţele fiscale ale debitorilor declaraţi în stare de insolvabilitate care nu au venituri sau bunuri urmăribile, conducătorul organului de executare dispune scoaterea creanţei din evidenţa curentă şi trecerea ei într-o evidenţă separată.
(3) În cazul debitorilor prevăzuţi la alin. (2), prin excepţie de la dispoziţiile art. 148 alin. (3), executarea silită se întrerupe. Organele fiscale au obligaţia ca cel puţin o dată pe an să efectueze o investigaţie asupra stării acestor contribuabili, care nu constituie acte de executare silită.
(4) În cazurile în care se constată că debitorii au dobândit venituri sau bunuri urmăribile, organele de executare vor lua măsurile necesare de trecere din evidenţă separată în evidenţa curentă şi de executare silită.
(5) Dacă la sfârşitul perioadei de prescripţie nu se constată dobândirea unor bunuri sau venituri urmăribile, organele de executare vor proceda la scăderea creanţelor fiscale din evidenţa analitică pe plătitor, potrivit art. 134. Scăderea se face şi în cursul perioadei de prescripţie în cazul debitorilor, persoane fizice, decedaţi sau dispăruţi, pentru care nu există moştenitori care au acceptat succesiunea.
Multumesc Lucian.
Dar deja mi-au intrat impozite, suma deja adjungand la 14000 ron. Se vor adauga continuu penalitati?
Eu peste 2.5 ani voi fi angajat, ce se va intampla atunci?
Tenseiunea si situatia asta imi strica toate sarbatorile
Astept un raspuns din partea celor care stiu o solutie si va multumesc anicipat.

Cand v-ati inscris la scoala, ati semnat un contract, stiati ce se va intampla daca va retrageti, stiati ca veti avea de plata si penalitati si cum vor fi ele calculate ?
Cand va veti angaja si va vor pune poprire pe salariu, puteti contesta executarea silita privind suma de executat [la] instanta de executare. Instanta va putea reduce din penalitati daca sunt excesiv de mari si nu reflecta prejudiciul creat.
Ultima modificare: Joi, 3 Ianuarie 2013
gi-jane2, moderator
Dar daca suma a crescut deja cu 23 de milioane, va puteti imagina la ce suma se va ajunge in 3 ani?
Un tip mi-a spus ca aceasta suma se va prescrie peste 5 ani, dar 3 eu voi fi angajat... Si asta ma framanta
Multumesc foarte mult pentru raspuns.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Decembrie 2012
Final, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii la buget vechi , executare silita pynu pynu Buna ziua , Va descriu ma jos urmatoarea speta : Mama mea detine o firma de contabilitate care a acumulat de-alungul timpului datorii la fisc de aproximativ ... (vezi toată discuția)
Insolventa unei firme lore42 lore42 Buna ziua Am o firma care este fara activitate iar acum este in insolventa.Intrebarea mea este ce datori poate sa aiba o asemenea firma? Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Despre insolvabilitatea persoanelor fizice DungaciuG DungaciuG As dori precizari cu trimiteri la acte normative despre eventualitatea insolvabilitatii unor persoane fizice privind taxele si impozitele locale.In legislatie ... (vezi toată discuția)