avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Cota 5% tva, imobil
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Cota 5% tva, imobil

Buna ziua. Ca sa pot aplica cota de 5% TVA la vanzare imobile ( sunt mai multe apartamente) trebuie, conform Codului de Procedura Fiscala (2010) o declaratie de la cumparator, cu numar de autentificare, de la notar. Problema este: daca declaratia este cuprinsa in Antecontractul de vanzare - cumparare, exista posibilitatea ca cei de la Administratia Financiara sa nu o ia in calcul? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: rarymimi , utilizator 22:41, 28 Noiembrie 2012
În vederea îndeplinirii condiţiei prevăzute la art. 140 alin. (2^1) lit. c) pct. 1 şi 2 din Codul fiscal, cumpărătorul va pune la dispoziţia vânzătorului, înainte sau în momentul livrării bunului imobil, o declaraţie pe propria răspundere, autentificată de un notar, din care să rezulte că sunt îndeplinite condiţiile stabilite la art. 140 alin. (2^1) lit. c) pct. 1 şi 2 din Codul fiscal, care va fi păstrată de vânzător pentru justificarea aplicării cotei reduse de TVA de 5%.

pe langa celelalte conditii, trebuie sa aveti si declaratia cumparatorului autentificata de un notar.
daca nu aveti acest document nu sunt indeplinite conditiile pentru aplicarea cotei de 5%.
Puteti sa-mi spuneti conform carui art.?

Ultima modificare: Miercuri, 28 Noiembrie 2012
rarymimi, utilizator
Normele de aplicare a Codului fiscal , la punctul 23 alin. 10 prevad ceea ce spunea d-l Xerxes, adica : "(10) În vederea îndeplinirii condiţiei prevăzute la art. 140 alin. (2^1) lit. c) pct. 1 şi 2 din Codul fiscal, cumpărătorul va pune la dispoziţia vânzătorului, înainte sau în momentul livrării bunului imobil, o declaraţie pe propria răspundere, autentificată de un notar, din care să rezulte că sunt îndeplinite condiţiile stabilite la art. 140 alin. (2^1) lit. c) pct. 1 şi 2 din Codul fiscal, care va fi păstrată de vânzător pentru justificarea aplicării cotei reduse de TVA de 5%."
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce tva se aplica la un avans pentru o locuinta noua alina_baicu alina_baicu BUNA ZIUA. CAUZL MEU ESTE URMATORUL: VREAU SA ACHIZITIONEZ UN APARTAMENT NOU CARE VA FI DAT IN FOLOSINTA ANUL ACESTA,PENTRU ACEST LUCRU MI SE CERE UN AVANS ... (vezi toată discuția)
Tva vanzare imobil de catre o persoana juridica silviu.dogaru silviu.dogaru Un SRL, inregistrata in scopuri de TVA, in anul 2008 primeste autorizare pentru a construi deasupra unui bloc de locuinte, 4 garsoniere, fiecare garsoniera ... (vezi toată discuția)
Tva la vanzarea a 2 locuinte pvb pvb Buna ziua, am doua locuinte in co-proprietate cu sotia pe care doresc sa le vand. Am inteles eu gresit, sau daca le vand pe amandoua in acelasi an pentru a ... (vezi toată discuția)