avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Denigrare firma
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Denigrare firma

As dori sa stiu daca este legal ca ,un utilizator anonim sa poata denigra imaginea unei firme,prin afirmatii mincinoase, cu trimitere directa la serviciile altei firme concurente, pe un site care specifica in regulament ca nu detine dreptul de proprietate asupra post-urilor utilizatorilor sai, si desi a fost notificat prin executor, refuza sa stearga afirmatiile defaimatoare.
Este de ajuns sa specifici in regulamentul site-ului ca acele post-uri nu sunt proprietatea ta , dar sa le folosesti, sa le afisezi,sa sa aduci astfel prejudicii , si sa nu raspunzi legal?
Ce se poate face in acest caz?
Cum se poate rezolva rapid situatia, nu cred ca o plangere penala pe numele utilizatorului anonim rezolva situatia, mesajul tot acolo va ramane pana la solutionarea plangerii
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 18:20, 1 Decembrie 2012
Dupa cate stiu calomnia nu se mai pedepseste penal. Incercati sa cereti daune in civil.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Decembrie 2012
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals/furt de identitate-deschidere adresa email dciurba dciurba Care ar fi baza legala in cazul in care cineva mi-a creat un profil pe internet, o adresa de email si in aceasta perioada a corespondat in numele meu pentru ... (vezi toată discuția)
Injurii și defăimare pe rețelele de socializare. unde mă pot adresa ca să fie luate măsuri împotriva autorului? S.Georgeta S.Georgeta Buna ziua De mai bine de o luna ma confrunt cu o situatie foarte neplacuta pentru mine. Sunt persoana jurídica si un anumit domn pe care nu il cunosc ... (vezi toată discuția)
Sunt valabile art. 205 si 206 c.p. ? newhost newhost Buna ziua, Lucrez intr-o firma de web-hosting. In data de 12 Iulie 2012 am fost contactat de un cetatean englez care m-a rugat sa investighez cu atentie ... (vezi toată discuția)