avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna seara.
In cazul in care la dosarul pentru obtinerea indemmnizatiei a fost depusa o adeverinta de venit gresita, iar indemnizatia a fost calculata conform acelor venituri, dupa corectura am dreptul la o indemnizatie retroactiv?
De exemplu: 2 luni de zile am primit 700 de lei conform adeverintei de venit gresite dar eu trebuia sa primesc 1000 de lei conform adeverintei corecte. PE ACELE 2 LUNI ESTE DREPTUL MEU SA PRIMESC DIFERENTA PANA LA 1000 DE LEI? Exista un temei legal?

Multumesc.
O seara buna.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:18, 29 Noiembrie 2012
1. OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru concediu cresterea ccopiilor spune:

Art. 14
(1) Cererile pentru acordarea drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta, reprezentand indemnizatie sau stimulent de insertie, si documentele din care rezulta indeplinirea conditiilor legale de acordare a acestora se depun la primaria comunei, orasului, municipiului, respectiv sectoarelor municipiului Bucuresti pe raza careia solicitantul isi are domiciliul sau resedinta.

(2) Pana la data de 5 a fiecarei luni, primariile au obligatia de a transmite pe baza de borderou cererile inregistrate in luna anterioara, insotite de documentele justificative, la agentiile pentru prestatii sociale judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, denumite in continuare agentii teritoriale.

(3) Cererile prevazute la alin. (1) se solutioneaza in termen de 15 zile lucratoare de la data inregistrarii la agentia teritoriala, prin decizie de admitere sau, dupa caz, de respingere, emisa de directorul executiv.

(4) Decizia prevazuta la alin. (3) se comunica solicitantului in termen de 5 zile lucratoare de la data emiterii.

(5) Contestatiile formulate impotriva deciziei prevazute la alin. (3) se solutioneaza potrivit Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificarile si completarile ulterioare.

2. Faceti o contestatie la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala, cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC si care a emis decizia din care v-a trimis si dvs. un exemplar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare indemnizatie de crestere a copilului kmi20 kmi20 calcularea indemnizatiei a fost gresita dar acum 3 ani,mai pot face contestatie asupra deciziei si cere recalcularea ei si eventual primirea banilor retroactiv? (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil avezoc avezoc buna ziua exitsa o lege/ordin etc prin care indemnizatia de crestere a copilului se plateste in maxim 3 luni de la depunerea dosarului? multumesc (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil Monika007 Monika007 Buna ziua,ma poate ajuta cineva cu o problema.......Am depus actele pentru indemnizatie pe data de 15.10.2015, spuneti-mi in decembrie primesc bani sau e ... (vezi toată discuția)