avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Solicitare daune in procesul penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Solicitare daune in procesul penal

Buna ziua!
Sunt parte vatamata intr-un proces penal pentru o suma de bani si niste bunuri.La momentul de fata s-a inceput urmarirea penala si dosarul este la politie pentru alte cercetari.A trecut deja ceva timp si cred ca va mai trece pana la trimiterea in judecata a inculpatului.Va rog sa-mi spuneti daca la momentul de fata pot adresa o cerere la parchet prin care sa cer o suma de bani ca dauna pentru lipsa de folosinta a bunurilor si daca acest lucru are baza legala. Va multumesc!
Acum nu puteţi, dar puteţi face declaraţie de constituire parte civilă şi menţionaţi şi sumele de bani pe care le pretindeţi . Dacă inculpatul va fi trimis în judecată , va avea loc şi o acţiune civilă alături de acţiunea penală .
~ Conținut șters la cerere ~
M-am constituit parte civila in procesul penal, probe sunt suficiente, a fost instituit si sechestru asiguratoriu pe bunurile imobile ale reclamatului, dar cercetarea se tergiverseaza la politie cum ca ar fi de audiat martori. M-am gandit daca pot face o cerere de genul ca solicit o suma de 50 lei pe zi de la data depunerii plangerii si pana la data cand mi se restituie suma datorata si bunurile pentru care m-am constituit parte civila, as forta intr-un fel mana anchetatorilor pentru a-si face treaba si a solutiona dosarul.
Nu veti forta mana anchetatorilor in felul in care ganditi sa procedati.

Ancheta se va face cat se va putea de repede insa repede va insemna incet pentru dvs.

Nu sunteti singurul caz de acest gen.
ORICAT AR DURA CERCETAREA PENALA, INTR-O ZI DOSARUL VA AJUNGE IN INSTANTA. NU PUTETI FORTA MANA NIMANUI. AM INCEPUT UN DOSAR IN 2009, SI ABIA ACUM O SAPTAMANA L-AM FINALIZAT IN INSTANTA. ADUNATI PROBE PT A VA CONSTITUI PARTE CIVILA CU DAUNE MORALE ( DACA ESTE CAZUL) SI DAUNE MATERIALE, CARE VOR TREBUI DOVEDITE CU INSCRISURI. ALTCEVA NU PUTETI FACE.

Alte discuții în legătură

Constituire de parte civila in cadrul procesului penal imihai76 imihai76 Buna ziua! Respectuos va rog sa imi dati un sfat in urmatoarea speta. Sunt parte vatamata in cadrul unui dosar penal si m-am constituit si parte civila ... (vezi toată discuția)
Parte civila in proces penal Nina1 Nina1 Buna ziua, O persoana (reclamant in cadrul dosarului penal) se poate constitui parte civila inca din faza de incepere a urmaririi penale? Acest lucru se face ... (vezi toată discuția)
Dosar de cercetare urmarire penala vs actiune civila gheil gheil Buna, sunt parte vatamata intr-un dosar de cercetare a urmarii penale anchetate de politie sub supravegherea procurorului de caz. Deocamdata nu sa stabilit ... (vezi toată discuția)