avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Furt de identitate,hartuire si amenintare pe internet
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Furt de identitate,hartuire si amenintare pe internet

Buna ziua,

Am o mare problema de 2 ani de zile. O anumita persoana,anonima si-a facut un cont de facebook cu pozele mele.Am contactat facebook-ul,au sters contul dar ea si-a facut altul. Plus de asta intra in lista mea de messenger cu tot felul de id-uri si imi ameninta viata. Se da drept mine si vorbeste cu persoane straine pe care le ameninta la randul lor.
Ce pot face in cazul acesta? Unde sa depun plangere? Nu mai suport hartuirea asta,sa primesc mereu amenintari de genul:"te tai pe fata,te omor,etc.".
Va rog ajutati-ma!
Multumesc!
Cred ca o plangere penala comuna, adica dvs. cat si prietenii amenintati (daca inca nu ati facut-o) va da "greutate" afirmatiilor si sustinerilor dvs.
Ca sa mai aveti inca un inscris, in dovedirea faptului ca nu sunteti dvs. nici pe mess si nici pe FB, este recomandat sa trimiteti catre toata lista de prieteni un mesaj in care sa explicati situatia de fapt. Odata preveniti si in scris, va asigurati ca prietenii fiind in cunostinta de cauza, nu va vor "hartui" la randul lor cu plangeri provocate de mesajele hacker-ului.
Intre timp poate va ganditi sa va creati si un nou ID de mess, pentru a comunica cu cei apropiati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fostul meu concubin ma hartuieste andeutza1991 andeutza1991 Buna seara am 21 de ani am stat cu un baiat trei ani de zile eu lucrez in afara la un restaurant imi lua toti bani iar acum am fugit de la el fara haine fara ... (vezi toată discuția)
Pot sa dau in judecata facebook chucki chucki Buna ziua. Astazi pe facebook, in timpul unei postari pe o pagina publica, am fost injurat de nenumarate ori, amenintat cu moartea (direct si indirect) fara ca ... (vezi toată discuția)
Amenintare pe facebook,pe e-mail,spargere de cont!!!!!!! moon007 moon007 buna ziua.ma confrunt cu un cosmar.va rog sa ma ajutati,sa.mi spuneti ce pot sa fac.cineva ma ameninta p facebook si pe e-mail ca-mi face publice anumite ... (vezi toată discuția)