avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte ANL
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte ANL

Buna ziua,

Vreau sa-mi intocmesc dosarul pentru obtinerea unei locuinte ANL si am o nelamurire in privinta actelor necesare.

"4. copie dupa contractul de inchiriere valabil, incheiat prin DFPL sau notariat (pentru cei care locuiesc cu chirie), adeverinta de la administratia caminului(pentru cei care locuiesc in camine) cu domiciliul in actele de identitate la adresa locuintei inchiriate;contractul de inchiriere sau adeverinta de la camin care va preciza suprafata locuibila inchiriata si daca dependintele sunt in folosinta comuna sau exclusiva, sau vor fi insotite de schita locuintei detinute cu chirie;
5. copii dupa actul de proprietate sau de inchiriere si schita locuintei in care sunt tolerati in spatiu (care va fi confruntata cu originalul) - daca solicitantii sunt tolerati intr-un spatiu locativ; copii dupa actele de identitate: C.I., certificate nastere ale celor care locuiesc in acelasi spatiu - precizare: titularul de cerere trebuie sa aiba pe C.I. domiciliul sau viza de resedinta valabila la adresa locuintei in care sunt tolerati;"

In cazul meu, locuiesc in chirie insa fara contract de inchiriere si implicit fara viza de resedinta.
In ce priveste actele prevazute in cele doua puncte de mai sus, este obligatoriu ca ele sa fie indeplinite simultan sau e nevoie sa indeplinesc cerintele unui singur punct (fie prin ctr. de inchiriere si adresa in CI, fie prin a fi tolerata in spatiul unui proprietar si a avea viza de resedinta la aceasta adresa)?

Va rog sa-mi spuneti daca am inteles bine diferenta dintre cele doua puncte, respectiv:
punctul 4 - ctr. de inchiriere si adresa in CI;
punctul 5 - tolerata in spatiul unui proprietar cu viza de resedinta la aceasta adresa.

De asemenea, prin ce documente i se atesta unui cetatean titlul de tolerat?

Va multumesc si astept cu interes raspunsul dvs!

Alte discuții în legătură

Chirias Liana21 Liana21 Va rog sa-mi spuneti, daca un chirias care a locuit intr-un apartament inchiriat mai mult de doi ani are dreptul sa solicite proprietarului sa faca demersurile ... (vezi toată discuția)
Primire in spatiu locativ - riscuri? delmina delmina Am inchiriat un apartament, iar chiriasul doreste sa isi schimbe buletinul pe noua adresa (nu cu flotant, ci cu domiciliu), deoarece in cateva zile ii expira ... (vezi toată discuția)
Este sau nu necesar un contract de comodat pentru dosar anl ioanamail23 ioanamail23 Buna ziua, Primaria a anuntat ca primeste dosare pentru locuinte anl. Continutul dosarului prevede: [i]Copie conformă cu originalul după actul de spaţiu ... (vezi toată discuția)