avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Legislatie apicultura
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Legislatie apicultura

Buna seara. Pentru 2013 m-am gandit sa-mi cumpar cateva familii de albine. Pentru exploatarea acestora voi fi obligat sa ma inscriu in vreo asociatie de profil sau o pot face doar asa ca un hobby? Pentru o eventuala comercializare a mierii obtinute ce lege voi fi obligat sa respect? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 06:08, 2 Decembrie 2012
Nu e obligatoriu să vă înscrieți în asociația respectivă de la început. Puteți începe doar ca hobby, iar ulterior dacă vreți să beneficiați de unele avantaje în această activitate puteți să deveniți membru al asociației.

Referitor la comercializarea produselor apicole, cred că cea mai simplă variantă pentru început este să obțineți un certificat de producător de la consiliul local al localității unde aveți acele familii de albine și pe baza acestuia puteți să comercializați acele produse pe piața producătorilor agricoli.

Dacă „afacerea” ia amploare puteți să vă înființați un PFA, o AF sau chiar un SRL.
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Șantaj pe motiv de ”legea apiculturii” da78n da78n Am moștenit anul trecut 5 familii de albine. Din proprie inițiativă le-am declarat la Registrul Agricol de la Primărie deoarece așa ”e tradiția” în ... (vezi toată discuția)
Magazin apicol manug manug Buna ziua.Sunt producator apicol si intentionez sa-mi deschid un magazin cu produse apicole (productie proprie si cumpararea de la alti producatori si ... (vezi toată discuția)
Buna sunt apicultor cu atestat de producator agricol( apicol).ma ... edy65 edy65 Buna sunt apicultor cu atestat de producator agricol( apicol).ma incadrez la sub 75 stupi adica norma de venit neimpozabila. Care lege imi specifica cte ... (vezi toată discuția)