avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor pentru cresterea copilului

Buna ziua,as dori sa stiu daca se poate ca ajutorul pentru cresterea copilului peste varsta de trei ani sa se acorde unui membru al familiei in cazul in care unul din parinti beneficiaza de o pensie de handicap grad 2 accentuat / partial nevazator?.Mai pe larg unul din parinti,in cazul de fata tatal ( familie monoparentala ),este pensionat in grad de handicap accentuat ( gradul 2 ) si are un copil in varsta de trei ani.In ultimii trei ani handicapul,deficienta vizuala,sa agravat si nu reuseste sa ingrijeasca copilul fara ajutor.La centrul de asistenta sociala din Zalau i sa spus ca mama acestuia ( mama parintelui ) care este casnica,fara nici un venit,ar putea intr-un cadru legal sa se ocupe de cresterea copilului si ar primi si un mic ajutor in plus care sa-i ajute cu ceva in cresterea copilului.As dori sa stiu care lege reglementeaza astfel de cazuri si daca exista o cerere tip care trebuie depusa.Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Pensie pentru limita de varsta pentru nevazatori vostinariu mihaela vostinariu mihaela Buna ziua, Mama mea este in pensie de invaliditate gradul II, este si persoana cu handicap gradul accentuat cod 4- nevazator. In art 59 din L 263/2010 si art ... (vezi toată discuția)
Buna seara! as avea rugamintea de a ma lamuri asupra urmatorului ... Tudor2008 Tudor2008 Buna seara! As avea rugamintea de a ma lamuri asupra urmatorului aspect privind obtinerea bursei sociale pt minorul meu, in baza Legii familiei monoparentale ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de pensie pentru limita de varsta? OLGAS OLGAS Sunt o persoana cu handicap din nastere.Mi s-a eliberat un certificat de incadrare in grad de handicap,cod boala 4(vizual),grad de handicap accentuat,data ... (vezi toată discuția)