Buna dimineata. Multumesc pentru raspuns. Eu fac referire la Legea 277 in baza careia se analizeaza dosarele. Eu am copilul in intretinere, in urma divortului. Actualul sot nu are nici un grad de rudenie cu copilul meu din casatoria anterioara. El, la randul lui, are un copil in intretinere, din casatoria anterioara, insa lui i-a fost aprobat dosarul, pe considerentul ca este divortat iar copilul este in intretinerea lui, nu si a mea. Eu nu reprezint parinte cu obligatii fata de copilul acestuia, nu am nici un drept legal asupra lui si vice versa. Pot spune ca avem obligatii morale, nu si financiare. Am tot recitit legea, si atat timp cat sunt divortata de parintele biologic, iar copilul nu este infiat de actualul sot, obtin acelasi rezultat. Mentiunea din lege care face referire la a fi necasotorit, se refera la situatiile in care exista copii rezultati din afara casatoriilor. Situatia certa este ca sunt divortata de tatal bilogic, iar acesta nu convietuiesc cu noi, copilul fiind in intretinerea mea, nu si a sotul din casnicia actuala. Legea defineste familia monoparentala ca fiind familia formata dintr-o singura persoana, fie ca este necasatorita, vaduva sau divortata, care locuieste cu unul sau mai multi copii cu varsta de pana la 18 ani. Redau si aceasta explicatie: "Familia monoparentală este acel tip de familie în care copiii locuiesc doar cu unul dintre părinți. Acest lucru se poate întâmpla ca urmare a divorțului, a separării părinților, a decesului unuia dintre părinți, a înfierii de către un adult a unui minor sau ca urmare a deciziei unei femei de a da naștere unui copil fără a fi căsătorită sau fără a locui cu un bărbat. În România, ca de altfel în majoritatea statelor lumii, cele mai multe familii monoparentale au ca unic părinte femeia[1]. Atunci când familia devine monoparentală ca urmare a divorțului sau separării părinților legăturile dintre copil și părintele cu care acesta nu locuiește permanent tind să se întrerupă într-un foarte mare număr de cazuri." Deci, sa inteleg ca sotul meu actual, este considerat parintele/tutorele legal al copilului meu dintr-o alta casnicie, desi acesta nu are nici un drept legal asupra copilului meu? Pai eu sunt divortata sau nu de tatal bilogic? Deci totul imi da cu virgula.
gi-jane2 a scris:
"Termenul de familie monoparentală desemnează familia formată din persoana singură și copilul/copiii aflați în întreținere și care locuiesc împreună"
Dvs nu sunteti singura, aveti un sot cu care va gospodăriti.