avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua! Am un copil din relația anterioară. Nu am ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua! Am un copil din relația anterioară. Nu am fost căsătorită, ...

Buna ziua!
Am un copil din relația anterioară. Nu am fost căsătorită, am hotărâre jud cu, custodie exclusivă. Între timp, m-am recăsătorit. Copilul meu poate beneficia de bursa monoparentala?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 03:30, 4 Octombrie 2023
Ce înseamnă familie monoparentală și persoană singură din familia monoparentală
Familia monoparentală este definită în metodologia privind bursele conform legii nr. 277 din 24 decembrie 2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei.

Sintagma „familie monoparentală” desemnează familia formată din persoana singură și copilul/copiii aflat/aflați în întreținere, în vârstă de până la 18 ani sau de până la 26 de ani pentru cei care urmează o formă de învățământ — cursuri de zi, organizată potrivit legii, și care locuiesc și gospodăresc împreună,

Prin „persoană singură din familia monoparentală” se înțelege persoana care se află în una dintre următoarele situații:
a) este necăsătorită;
b) este văduvă;
c) este divorțată;
d) al/a cărei soț/soție este declarat/declarată dispărut/dispărută prin hotărâre judecătorească;
e) al/a cărei soț/soție se află în una dintre situațiile prevăzute la art. 178 lit. c) sau d) din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
f) al/a cărei soț/soție este arestat/arestată preventiv pe o perioadă mai mare de 30 de zile sau execută o pedeapsă privativă de libertate și nu participă la întreținerea copiilor;
g) a fost numită tutore sau i s-au încredințat ori dat în plasament unul sau mai mulți copii și se află în una dintre situațiile prevăzute la lit. a)—e).
[ link extern ] /
Ultima modificare: Miercuri, 4 Octombrie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! 1 daca m am recasatorit, copilul meu minor mai poate ... Aura Daniela Aura Daniela Buna ziua! 1 Daca m am recasatorit, copilul meu minor mai poate beneficia de bursa monoparentala?( copilul nu a fost infiat de actualul sot si primeste pensie ... (vezi toată discuția)
Bursa monoparentala.buna ziua eu sunt divorțată si din casatorie am un minor. acum ... Critig1 Critig1 Buna ziua eu sunt divorțată si din casatorie am un minor. Acum traiesc in concubinaj si mai am doi copii. Copilul din prima casatorie se încadrează pentru ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.in legatura cu bursa sociala monoparentala:daca este ... Bella2010 Bella2010 Buna ziua.In legatura cu bursa sociala monoparentala:daca este o mama divortata dar locuieste impreuna cu concubinul si atunci se acorda aceasta bursa? (vezi toată discuția)