avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua.In legatura cu bursa sociala ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua.In legatura cu bursa sociala monoparentala:daca este ...

Buna ziua.In legatura cu bursa sociala monoparentala:daca este o mama divortata dar locuieste impreuna cu concubinul si atunci se acorda aceasta bursa?
Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 14:18, 1 Octombrie 2023
bursa monoparentala de 300 lei se acorda indiferent de relatia mamei
[ link extern ] /

Termenul familie monoparentală desemnează familia formată din persoana singură şi copilul/copiii aflaţi în întreţinere şi care locuiesc împreună cu aceasta.
Prin persoană singură, se înţelege persoana care se află în una dintre următoarele situaţii:
a) este necăsătorită;
b) este văduvă;
c) este divorţată;
d) al cărei soţ/soţie este declarat/declarată dispărut/dispărută prin hotărâre judecătorească;
e) al cărei soţ/soţie este arestat/arestată preventiv pe o perioadă mai mare de 30 de zile sau execută o pedeapsă privativă de libertate şi nu participă la întreţinerea copiilor;
f) a fost numită tutore sau i s-au încredinţat ori dat în plasament unul sau mai mulţi copii şi se află în una dintre situaţiile prevăzute la lit. a) – e), potrivit art. 5 din metodologie.
Ultima modificare: Duminică, 1 Octombrie 2023
w_v_w_v, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am un copil din relația anterioară. nu am fost căsătorită, ... AndreeaDymoo AndreeaDymoo Buna ziua! Am un copil din relația anterioară. Nu am fost căsătorită, am hotărâre jud cu, custodie exclusivă. Între timp, m-am recăsătorit. Copilul ... (vezi toată discuția)
Familie monoparentala gaby76 gaby76 este considerat sau nu un copil ca \"provine din familie monoparentala\", daca acel copil: - a locuit / locuieste permanent doar cu mama, tatal locuieste in ... (vezi toată discuția)
Alocatie monoparentala munteanu1 munteanu1 buna ziua, mai revin cu o intrebare am o fetita de 5 ani si 11 luni as vrea sa stiu daca legal pot beneficia de alocatie minoparentala. fetita mea nu are tata ... (vezi toată discuția)