va rog sa imi spuneti daca reevaluarea unei cladiri se mai poate face de catre contabilul firmei .Pana anul trecut faceam reevaluarea in functie de indicele de inflatie de la statistica si o duceam la taxe si impozite fara probleme ,anul acesta se mai poate ?
Buna ziua.
Pentru o cladire dobandita in anul 1970 si reevaluata in 2004,2007,2010 si 2012. Cum se determina amortizarea fiscala si daca in declaratia 101 se inregistreaza la "Venituri asimilate" rd.11, sau "Elemente similare cheltuielilor" rd.12? ( rezultata din compararea cu amortizarea contabila). Sau se inregistreaza doar in declaratia 101 la rd.14 " Amortizare fiscala" si rd.29 "Cheltuieli cu amortizarea contabila" fara a se mai inregistra la rd.11, rd.12.
In speranta unui raspuns prompt, va multumesc anticipat.
la scoaterea din evidenta a unei cladiri vandute cum se lichideaza contul 105 ?
105=106 cu valoarea rezultata din reevaluari ?Adica trebuie scos din fisa lui 105 valorile inregistrate la reevaluari pt ca au fost cateva .
Evaluare
maria19
Buna ziua,
va rog daca se poate sa ma ajutate cineva si pe mine, este prima data cand am de inreg in conta un raport evaluare ( am citit ord 3055 , dar nu ... (vezi toată discuția)