avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... RECUPERARE TAXA AUTO
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

RECUPERARE TAXA AUTO

Va deranjez cu o serie de intrebari referitoare la returnarea partiala a taxei auto.

Am inteles ca exista aceasta posibilitate
Sotia mea si cu mine am achizitionat in noiembrie 2011 un autoturism nou marca Chevrolet capacitate cilindrica 1998 cm cubi motor diesel Euro 4 ,cu filtru de particule, masina nou nouta luata de la Dealer.
In decembrie 2011 a trebuit sa achitam suma exorbitanta de 3800 ron taxa de poluare , suma imensa la data respectiva pentru o masina cu 20 km la bord .

Am trimis solicitare la Administratia financiara si ei mi-au raspuns sec ca acum taxa e de 8800 ron si ca e mai mare decat cea platita in 2010 adica fata de 3700 ron si ca sa ma indrept spre justitie.

Care ar fi pasii ca sa-i dau in judecata adica imi trebuie avocat? si care ar fi suma ce as putea sa o recuperez versus cheltuieli de judecata?

E normal ce mi-au raspuns ei ?

Ma puteti ajuta ?
Cel mai recent răspuns: chaserica , utilizator 22:20, 4 Decembrie 2012
Buna seara,

Eu sunt la capatul drumului, dumneavoastra la inceputul lui (am castigat taxa inapoi, ptr detalii vedeti topicul meu). Pana anul acesta se putea fara avocat, acum am inteles ca e obligatoriu cu un avocat. Oricum nu cred ca strica, deoarece :

1. Va recuperati in integralitate suma platita.
2. Cereti cheltuieli de judecata onorariul avocatului.
3. Cereti dobanda la suma retinuta.

Alte opinii mai avizate sunt binevenite.

Cu respect,

Paul.
Ultima modificare: Marți, 4 Decembrie 2012
chaserica, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilitatea schimbarii autoturismului in perioada de garantie! mass mass Buna ziua! Va rog sa ma indrumati intr-o problema! Este vorba despre o masina Ford Focus luata in august 2010 noua. - In luna ianuarie 2011 am sesizat ... (vezi toată discuția)
Taxa auto eugeenn eugeenn Buna seara tuturor.Detin, un autoturism marca opel vectra,recent adus din uk.Doresc sa stiu,cat ar costa taxa de inmatriculare,pana acum circuland cu numere ... (vezi toată discuția)
Taxa auto pentru logan nou moc_laura moc_laura Buna ziua, am tot urmarit topicele pe tema mult controversatei taxe de prima inmatriculare si vreau sa stiu daca se poate recupera si pentru autoturismele ... (vezi toată discuția)