Este valabila incheierea unui astfel de contract .
Contractul de comodat este cunoscut si sub denumirea de imprumut de folosita si este reglementat prin articolele 1.560 pana la 1.575, din Codul Civil.
se permite folosirea temporara si gratuita a unui bun (mobil sau imobil), precum un autoturism.
Combustibilul folosit nu poate face obiectul contractului de comodat. Eventual cel care utilizeaza autoturismul daca are o intelegere cu beneficiarul contractului de comodat sa stabileasca o anumita intelegere privind decontarea combustibilului.
acest contract trebuie sa fie vizat de un notar sau este bun si asa sub semnatura privata si am mai inteles ca se pot deconta rca-ul piese de schimb...etc si o parte din benzina multumesc
Nu trebuie autentificat la notariat contractul de comodat.
Conform art.48 din Legea 571/2003 privind Codul fiscal, incepand cu 1 iulie 2012, nu sunt deductibile nici 50% din cheltuielile aferente vehiculelor rutiere motorizate care nu sunt utilizate exclusiv in scopul desfasurarii activitatii si a caror masa totala maxima autorizata nu depaseste 3.500 kg si nu au mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzand si scaunul soferului, aflate in proprietate sau in folosinta.
Cheltuiala cu combustibilul si TVA aferent acestuia se deduc in limita a 50%.
Cheltuielile cu primele de asigurare sunt deductibile numai daca sunt efectuate pentru active corporale sau necorporale din patrimoniul afacerii. In cazul Dvs. nu sunt deductibile.