vreau sa lucrez de sarbatorile legale .....suntem doi asociati a unui magazin de imbracaminte vrem sa lucram dar legea nu ne permite de sarbatorile legale nici angajatilor dar nici noua angajatorilor....ce pot face pentru a fi in regula daca tin magazinul deschis in anumite sarbatori legale ....tinind cont ca daca inchid magazinul nu imi permit sa dau salariile si sa platesc toate taxele catre stat ,chirie ,etc ,etc, ....de ce alte magazine ,si nu sunt putine ,cu acelasi domeniu de activitate ,au voie sa deschida si nu au controale dar noi nu putem ? ce putem face ?
Ca sa scapati de cei de la ITM in astfel de zile, puteti emite o decizie interna in care mentionati ca pentru a nu perturba activitatea economica a societatii decideti ca in zilele respective angajatii X si Y vor desfasura activitatea normal urmand ca aceste zile libere sa fie recuperate la data de......
Asta in cazul in care aveti si calitatea de salariat pe langa cea de asociat.
Este vorba despre asociati si nu despre salariati , in mesajul initial... si cu decizia respectiva, daca nu exista acordul salariatilor, este posibila sanctionarea angajatorului.
suntem si asociati .si angajatori dar avem si contract de munca ....intentia noastra este sa putem vinde in magazin fara sa fim sanctionati ca lucram in sarbatorile legale....cei de la itm au fost in control pe 1 decembrie si au spus ca nu avem voie sa lucram deloc nici macar noi si ca legea nu prevede nici o alta solutie pentru a putea sa lucram in acest domeniu de sarbatori...ori credeti-ma ca daca nu ar afecta partea financiara a firmei intr-un mod nasol ,as fi preferat si eu sa fiu liber dar daca trebuie sa reduc pierderile nu am de ales decat sa muncesc ....dar legea nu ma lasa .....ce sa fac ?
Mentionez ca avem si calitatea de salariat si ca inspectorii de la itm au spus ca nu mai este valabil sa inlocuiesti zilele lucrate in sarbatorile legale cu alte zile la schimb ....si ca doar sambetele se mai pot lucra daca se iau in schimb alte zile libere.....mi se pare o aberatie .....cum pot sa rezist pe piata daca inchid magazinul atunci cand altii il tin deschis ....sau cand vanzarile merg mult mai bine pt ca multi oameni sunt liberi si au timp de cumparaturi ....eu trebuie sa inchid cand este o zi cat de cat mai profitabila .....altii nu .....de ce nu este aplicata legea pentru toti ?!?!??!?!?!