avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie

stimulentul de intoarcere in campul muncii se mai poate accorda daca copilul a implinit anul de exemplu in 28 oct si pers indreptatita pt indemnizatie sia reluat lucrul in data de 30 oct ? multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:25, 5 Decembrie 2012
Ce varianta de concediu de crestere si ingrijire copil a avut persoana? 1 an sau 2 ani?
Care este data nasterii?
Daca ati intrat in CCC sub incidenta OUG nr.148/2005 se poate beneficia de stimulentul de insertie ...

Daca data nasterii copilului este dupa 01.01.2011, inclusiv, atunci potrivit OUG nr.111/2010 avem :
Art. 7. - (1) Persoanele care în perioada în care sunt îndreptăţite să beneficieze de concediul pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) obţin venituri supuse impozitului prevăzute la art. 3, au dreptul la un stimulent de inserţie în cuantum lunar de 1 ISR.
(2) Stimulentul de inserţie prevăzut la alin. (1) se acordă, după cum urmează:
a) pentru persoanele care beneficiază de concediul pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) lit. a), dacă acestea obţin venituri supuse impozitului înainte de împlinirea de către copil a vârstei de un an, pentru perioada rămasă până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani;
b) pentru persoanele care beneficiază de concediul pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) lit. b), dacă acestea obţin venituri supuse impozitului, după împlinirea de către copil a vârstei de un an, pentru perioada rămasă până la împlinirea de către acesta a vârstei de 2 ani;
concediul de crestere a copilului a fost pe un an copilul sa nascut pe 28 oct 2011
In acest caz, trebuia sa reveniti la munca anterior datei de 28.oct.2012 pentru a putea primi stimulent de insertie ... in acest sens, exista prevederile art.7 alin.2 lit.a din OUG nr.111/2010 postat in mesajul anterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent insertie mitreasilviu mitreasilviu buna ziua, sotia a ales 1 an CCR, dar intre timp firma a dat faliment si exact dupa 1 an intrat in somaj. Se va angaja la 1 oct (data la care copilul va avea 1 ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru cresterea copilului dana01 dana01 Buna ziua, Ma intereseaza si pe mine la concediul pentru cresterea copilului daca optez pentru doi ani si dupa ce optez la o anumita perioada as vrea sa ma ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! Care sunt conditiile de acordare a stimulentului de insertie ? (vezi toată discuția)