avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Consilier juridic debutant fara indrumator
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Consilier juridic debutant fara indrumator

Buna ziua,
Sunt un proaspat absolvent de studii juridice, angajat in functia de consilier juridic de cateva luni si pana in prezent nu am gasit un consilier juridic indrumator. Avand in vedere faptul ca legea imi impune efectuarea obligatorie a unui stagiu de doi ani de zile sub indrumarea unui consilier juridic definitiv, va rog sa-mi spuneti, ce consecinte atrage neindeplinirea acestei conditii? Perioada de stagiu incepe sa curga din momentul semnarii contractului de indrumare? Exista posibilitatea ca perioada de timp in care n-am avut indrumator, sa nu fie luata in considerare ca vechime in functie?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Filip Alexandru , utilizator 14:51, 4 Decembrie 2012
Adresati-va Uniunii, poate va ajuta dansi sa va gasiti un indrumator. Consecinta este faptul ca nu veti putea da examenul de definitivat. In mod normal perioada cat nu ati avut indrumator, nu se poate considera ca stagiu...
eu consider ca ar putea sa se inscrie in tabloul consilierilor juridici si sa-si si gaseasca in acelasi timp un indrumator..acesta ii poate supraveghea activitatea si in regim id..in sensul ca ii va solicita rapoarte saptamanele/lunare .. timp de 2 ani debutantului pe baza carora ii va intocmi un dosar de evaluare..cu acesta poate merge sa se inscrie pentru ex de definitivat..de ce sa nu incerce aceasta varianta? cel putin poate intreba un consilier senior daca este dispus la o astfel de colaborare si va afla in cele din urma si daca este corect, nu? nicaieri nu este interzis acest lucru..:)
Buna ziua si multumesc pentru raspunsurile dvs.

Deci legal imi este recunoscuta calitatea de consilier juridic si in perioada in care nu am avut indrumator dar ma afecteaza in privinta dobandirii calitatii de consilier juridic definitiv, care e conditionata de efectuarea celor doi ani de stagiu sub indrumarea unui consilier juridic senior.

Intentionez sa ma inscriu in cadrul Colegiului in luna Ianuarie 2013 si voi apela la ajutorul dumnealor pentru gasirea unui indrumator.

In principiu asta nu intelegeam, ce statut am din moment ce nu am semnat un contract de indrumare de la debut, precum prevede legea.

Multumesc inca o data si va doresc o zi frumoasa.
Ultima modificare: Marți, 4 Decembrie 2012
RazvanCRazvan, utilizator
Oricum ca sa fi consilier juridic numai este necesara inscrierea in colegiu :-J..., e un fel "stuto-camila" acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere pentru definitivat in ccj etta etta Vreau sa ma inscriu in UCCJ pentru a-mi da definitivatul. Are vreo importanta daca am domiciliu intr-un anumit oras si lucrez in alt oras? Precizez ca cele ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic definitiv stoianminodora stoianminodora Am absolvit facultatea de Drept si am fost angajata la o societate de contabilitate in functia de consilier juridic. In prezent sunt asociata la o alta ... (vezi toată discuția)
Despre consilieri juridici MirceaWlf MirceaWlf Bună ziua, am o nelămurire despre cum se obține titlul de “consilier juridic stagiar”. Acesta se obține odată cu înscrierea într-un Colegiu al ... (vezi toată discuția)