avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prescriere datorie la banci
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prescriere datorie la banci

Buna ziua.Am urmatoarea situatie.Acum cativa ani am imprumutat de la 3 banci anumite sume de bani.Am platit ratele la timp aproximativ 3 ani.Din cauza crizei nu am mai avut cum sa platesc.Intre timp dosarele mele de creditare au ajuns la firmele de recuperari creante.Mentionez ca nu am nici un bun mobil sau imobil pe numele meu.Una dintre banci mi-a pus deja poprire pe salariu de vreo 2 ani.Aici este limpede.Intrebarea mea este urmatoarea: - In ce conditii se pot prescrie datoriile la celelalte firme de recuperari? Am inteles ca este vorba de 3 ani de la plata ultimei rate sau de la scadenta ultimei rate?Asta in cazul in care nu se intrerupe prescrierea, sau ceva de genul acesta.Ce se intelege prin intreruperea prescrierii?-Notificarile prin posta de le trimit sunt suficiente pentru intreruperea prescrierii, sau este obligatoriu ca cineva sa semneze de primire?Va rog sa cititi cu atentie si daca mai este nevoie de detalii sa puneti intrebari.Vreau sa stiu clar daca am vreo sansa sa scap de executare silita/datorii si daca da in ce conditii?
Multumesc mult.Cu stima MihaiCraiova
Ultima modificare: Marți, 4 Decembrie 2012
mihaicraiova, utilizator
Cel mai recent răspuns: mihaicraiova , utilizator 20:55, 4 Decembrie 2012
Intreruperea prescrierii dreptului de recuperare debite se realizeaza cu ocazia intocmirea fiecarui act de procedura respectiv notificare/somatie
Aveti sansa sa scapati de executarea silita achitandu-va debitele acumulate
DIN PACATE NU AM CUM SA LE PLATESC.ASTEPT ALTE RASPUNSURI.CU RESPECT
Termenul de prescriptie curge pt fiecare rata in parte. Daca e declarat scadent anticipat, va curge cu data asta.
Notificarile nu-s acte incepatoare de executare, nu intrerup termenul de prescriptie. In orice caz, nu noi decidem daca e prescris sau nu, ci o instanta daca dvs contestati executarea ( in caz ca ajungeti sa fiti executat silit si pt celelalte doua credite)

:offtopic:
Va rog sa nu mai scrieti cu majuscule, contravine regulamentului de postare in forum, se intelege ca tipati la cei ce va raspund, multumesc
Ultima modificare: Marți, 4 Decembrie 2012
gi-jane2, moderator
Daca am executare si implicit poprire pe salariu, se mai poate pune sechestru pe bunuri mobile si imobile?
Da, se poate sa va puna sechestru sau sa va vanda bunurile pana la concurenta sumei datorate ( suma imprumutata+ dobanda+ penalitati+ cheltuieli de judecata si executare).
In cadrul procedurii de executare silita se pot folosi succesiv sau concomitent modalitaţile de executare silita .

Alte discuții în legătură

Termen de prescriptie pentru credit bancar ifti1967 ifti1967 Buna ziua, Am primit, in februarie 2010, o notificare de executare silita de la o firma de recuperari ptr un credit neachitat integral de titular, eu avand ... (vezi toată discuția)
Datorie banca,,,,,,,, nu stiu ce sa fac. stefanutzu stefanutzu Buna ziua.Va deranjez si eu cu o intrebare.In 2006 am facut un credit la o banca,prin care am scos suma de 7000 lei.Am platit lunar timp de un an dupa care am ... (vezi toată discuția)
Firma de recuperare gigel1980 gigel1980 Buna ziua,numele meu nu este asa important,am o intrebare si am vazut ca sunteti in masura legii sa raspundeti la ea! Tatal meu a facut un credit bancar de ... (vezi toată discuția)