avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... PFA-functionar public (un sfat juridic va rog)
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

PFA-functionar public (un sfat juridic va rog)

Doresc sa-mi infiintez un PFA pentru a presta niste activitati de pregatire in domeniul prevenirii si stingerii incendiilor si protectie civila, problema e ca sunt functionar public - consilier asistent in domeniu situatiilor de urgenta cu functia la angajare de sef al serviciului voluntar pt situatii de urgenta. Domeniu situatiilor de urgena cuprinde activitatile de psi si de pc si prin extensie acopera cam toate domeniile de activitate, asa ca imi imaginez ca nu pot presta aceste activitati ca privat. Ma gandeam totusi sa imi fac un pfa cu activitatea principala - alte forme de invatamant (am calificarea pedagogica necesara) si cu niste activitati secundare de psi si pc, adica sa le includ in activitati didactice ?!?:stunned:
Pate cineva sa ma ajute cu un sfat ? :) Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 11:38, 7 Decembrie 2012
Eu sunt functionar public si stiu ca nu e voie. Predam niste ore la o facultate si mi s-a pus in vedere sa renunt ori la functie (servici) ori la predarea orelor.
Consilierul juridic al institutiei spunea ca am voie doar sa scriu lucrari stiintifice (carti) altceva nu prea ar fi voie conform legii functionarilor publici.
Functionarii publici au voie sa presteze activitati didactice ...
Eu sunt comisar OPC si mi s-a interzis sa mai predau ore motivat de ,,subiectivism in control'', noi avand competenta de control a Universitatilor din Brasov. Cu toate ca eu am aplicat o amenda de 100.000 lei (noi) universitatii la care predam, dovada clara de obiectivitate zic eu, mi s-a spus ca este ilegal si sa renunt sa mai colaborez cu acea institutie de invatament.
In cazul dvs, cred ca este vorba despre un conflict de interese ...
legea nr.161/2003
"ART. 96
(1) Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice. Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, funcţionar public parlamentar sau funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului."
cred ca sunteti lamurit ca sunteti in incompatibilitate clara. :)

Alte discuții în legătură

Doua joburi Teslovan Teslovan Sunt functionar public, in fisa pstul printre altele sunt cadru tehnic PSI, pot sa desfasor activitatea de cadru tehnic PSI la un srl? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Incompatibilitate functionar public rodica_rodi rodica_rodi Buna ziua.Va rog frumos sa-mi raspundeti si mie la o intrebare:un functionar public ce face parte din aparatul de specialitate al primarului detinand functia ... (vezi toată discuția)
Part-time functionar public danielionut23 danielionut23 Buna ziua, As dori sa stiu daca un functionar public poate avea un part-time in afara orelor de program, bineinteles si conform caror articole se poate ... (vezi toată discuția)