avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... part-time functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

part-time functionar public

Buna ziua,

As dori sa stiu daca un functionar public poate avea un part-time in afara orelor de program, bineinteles si conform caror articole se poate acest lucru sau nu.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: danielionut23 , utilizator 23:12, 4 Decembrie 2014
Legea 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei

art.96 alin.1 - Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice. Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, funcţionar public parlamentar sau funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului.
......
Perfect!

Deci, sa inteleg ca daca eu sunt functionar public cu statut special(inginer subinspector politie) am voie, conform acestei legi, sa ma angajez part-time la o firma privata( ca inginer programator web development), bineinteles cu conditia de a nu fi un conflict de interese ( sa fac web development si in calitatea de functionar public).

Se poate incadra in acelasi caz si daca inchei cu firma privata un contract de prestare servicii?

Multumesc mult pentru raspunsuri!
O zi cat mai faina!
Da, se poate incadra si situatia descrisa de dvs.
Mai am o nelamurire, legata de Legea 161/2003.

Am gasit-o si sub forma: "LEGEA 360/2002 privind Statutul politistului, actualizata 2014" (exact asa apare)

sau: [ link extern ]

Care pare ceva identic cu cea din 2003, numai ca ceva de genul:

SECTIUNEA 3: Restrangerea exercitiului unor drepturi si libertati
Articolul 45
(1) Politistului ii este interzis:
i)sa detina orice alta functie publica sau privata pentru care este retribuit, cu exceptia functiilor didactice din cadrul institutiilor de invatamant, a activitatilor de cercetare stiintifica si creatie literar-artistica.

si atat :((

Concluzia: 1) Nu mai am dreptul la un contract part-time cu o firma privata.
2) Dar contractul de prestare servicii? Acest contract imi aduce mie o functie privata? efectiv o functie anume..? (nici nu stiu cum sa ma exprim :"> ) Sau se poate face un

Aaa si inca o intrebare:

Am legile privind statutul functionarului public cu statut special(cei din politie).
Am si legile privind statutul politistului.
Care pe care bate si se ia in considerare? Adica, eu respect si ma conformez legilor pentru functionarul public cu statut special? sau Statutului politistului?
Sper ca am fost clar.
Scuzati-ma va rog ca sunt novice !

Va multumesc mult pentru ajutorul acordat !
O seara faina!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fuctionarul public ionela_san ionela_san daca o persoana este functionar public poate detine o societate SRL:stunned: (vezi toată discuția)
Bună ziua! sunt polițist de penitenciare . pot avea un al doilea ... Vlad1999p Vlad1999p Bună ziua! Sunt polițist de penitenciare . Pot avea un al doilea job ca agent de vânzări/agent de recuperare rate? (vezi toată discuția)
Legislatie radumirceaababi radumirceaababi Sunt politist si conform statutului politistului, art. 45 alin. 1 lit. i ,, politistului ii este interzis să deţină orice altă funcţie publică sau ... (vezi toată discuția)