avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Bună ziua! Sunt polițist de penitenciare . Pot avea ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Bună ziua! Sunt polițist de penitenciare . Pot avea un al doilea ...

Bună ziua! Sunt polițist de penitenciare . Pot avea un al doilea job ca agent de vânzări/agent de recuperare rate?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:05, 13 Februarie 2023
Buna seara.
Nu puteti.
i) să deţină orice altă funcţie publică sau privată pentru care este retribuit, cu excepţia funcţiilor didactice din cadrul instituţiilor de învăţământ.
Gasiti aici detalii
[ link extern ]
Cel mai bine intrebati la ANI .
Ce părere aveți? Art 96,legea 161/2003
Art. 96

(1) Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice. Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, funcţionar public parlamentar sau funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului.


sau din Articolul 122 din legea 145/2019 privind statutul polițiștilor de penitenciare

Articolul 122

Polițiștii de penitenciare pot exercita funcții sau activități în domeniul didactic, al cercetării științifice, al creației literar-artistice, precum și să desfășoare activități sau să dețină funcții în sectorul privat, cu condiția ca activitatea sau funcția respectivă să nu aibă legătură cu sistemul poliției penitenciare și cu condiția respectării dispozițiilor legale privind conflictul de interese, incompatibilitățile, dar și a legislației aplicabile profesiei sau activității pe care o exercită.
Ultima modificare: Luni, 13 Februarie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic
Se cam bat cap în cap legile
Ultima modificare: Luni, 13 Februarie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic
Nu cred ca se bat ... legea speciala se completeaza cu cea generala .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fuctionarul public ionela_san ionela_san daca o persoana este functionar public poate detine o societate SRL:stunned: (vezi toată discuția)
Legislatie radumirceaababi radumirceaababi Sunt politist si conform statutului politistului, art. 45 alin. 1 lit. i ,, politistului ii este interzis să deţină orice altă funcţie publică sau ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate Mieluirimia@yahoo.com Mieluirimia@yahoo.com Un sef birou,functionar public intr-un UAT,care a infiintat un GAL,poate detine functia-retribuita printr-un CIM,de manager al acestui GAL? (vezi toată discuția)