avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie de crestere a copilului

am o fetita nascuta in data de 27.08.2012 si inca nu am intrat in concediu de crestere a copilului.Daca aleg un an, in ce luna trebuie sa revin la locul de munca pt a beneficia de stimulentul de 500 ron atat daca sotul isi va lua o luna de concediu de crestere a copilului sau nu (este obligat sau nu).Dar in cazul in care aleg doi ani?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:25, 9 Decembrie 2012
1. - Indiferent ca alegeti CCC pana la varsta copilului de 1 an sau de 2 ani va trebui ca si tatal copilului sa intre uin CCC cel putin o luna.
- Daca tatal nu doreste asta atunci CCC luat de dvs. se micsoreaza cu o luna.

2. Pentru a beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani trebuie:
- sa reluati activitatea înainte de implini copilul 1 an, daca ati optat pentru CCC pana la 1 an (chiar si cu o zi inainte);
- sa reluati activitatea dupa ce implineste copilul 1 an, daca ati optat pentru CCC pana la 2 ani.

Multumesc mult.
Deci daca am inteles bine, daca am nascut in 27.08.2012, pt, a beneficia de stimulentul de 500 daca aleg 1 an trebuie sa ma intorc in 25.08.2013 si beneficiez de stimulent pana face copilul 2 ani, asta daca tatal nu opteaza pentru o luna, si daca el alege ultima luna, el sta in CCC din 25.07.2013 pana in 25.08.2013, timp in care eu trebuie sa ma intorc la munca,
sau si daca sotul nu opteaza pt o luna eu trebuie sa ma intorc in 25.07.2013 pt a beneficia de 500.
1. Daca sotul opteaza pentru o luna de CCC atunci procedati asa cum ati spus dvs.

2. - Daca sotul nu va intra o luna in CCC atunci dvs. veti suspenda CCC (reluare activitate pentru o luna) cu data de 25.07.2013 si apoi, cu 25.08.2013 veti solicita stimulentul de insertie.
- Dar pana atunci sper sa apara modificarile la Normele de aplicare a OUG 111/2010 si ne vom lamuri pe deplin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere al copilului si stimulentul de insertie in munca Zara_Sabrina Zara_Sabrina Buna ziua. Sunt insarcinata in 32 saptamani, cu data probabila a nasterii pe 21 martie. Voi intra in prenatal din 9 februarie si voi opta pentru concediu de ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie cafeaculapte cafeaculapte Buna ziua, va rog sa imi spuneti ce trebuie sa fac si de ce acte am nevoie sa renunt la concediu crestere copil si sa primesc stimulentul de insertie. Incep ... (vezi toată discuția)
Posibilitati de intrerupere si de reluare a ccc draghicimarianjan draghicimarianjan lucrez in invatamint ca suplinitor cu contract pe 1 an ,daca intru in crestere copil si aleg sa ma intorc la munca dupa 6 luni iar in urmatorul an scolar nu ... (vezi toată discuția)