avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Ce trebuie sa duc la finante...?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Ce trebuie sa duc la finante...?

Vreau sami fac un SRL ced ca luna asta o sa ii am deja facut!
Intrabarea mea este ce trebuie sa duc la finante si in alte parti in fiecare luna, adica balante etc.
Firma va fi de web design.
ce ar trebui sa aleg taxa pe venit sau pe profit.
Cum ar trebui sami stabilesc salariul avand in vedere ca in 3 luni pot sa nu fac nimik iar intr-o luna sa am 10 proiecte.Se poate stabili salariul in procente din venit sau in dividente?
Cel mai recent răspuns: CarmenSamson , utilizator 21:54, 3 Martie 2005
La finante duci lunar balanta si la 6 luni bilantul,care se va duce si la Oficiul Registrului Comertului.Alege pt. inceput microintreprindere, impozit de 3% pe cifra de afaceri.salariul minim de 3.100.000 lei,daca tu esti patron e cel mai rentabil,ca sa nu platesti mult lunar,sau poti opta pt.4 ore pe cartea de munca si vei plati jumatate pe salariul tau lunar,contabila iti va intocmi lunar ordinele de plata pt. salariu,iar tu vei vira banii in banca.
daca realizezi alt venit se poate modifica salariul lunar cu decizie interna,dar e mai complicat si s-ar putea sa ai probleme.
Anca, cei de la Registru spun ca nu mai este necesara depunerea bilantului la 6 luni, ci numai cel anual.
La Registrul Comertului se depune numai bilantul anual, cel de la 31 decembrie.. . Acela este intocmit in 3 exemplare : unul pt. Administratie, unul pentru Registru si celalalt pentru firma.. In timp ce bilantul semestrial de la 30 iunie se intocmeste in 2 exemplare (pentru administratia financiara si societate). Iar in ceea ce priveste optarea intre microintreprindere (cu impozit pe venit 3%) si societati platitoare de impozit pe profit (16%), trebuie sa faci o analiza a veniturilor pe care preconizezi ca le vei obtine si a cheltuielilor pe care le poti deduce... Pt. ca poti avea venituri mari cu cheltuieli mici sau fara cheltuieli contabilizate si sa platesti impozit pe venit de 3 %. Sau poti plati impozit pe profit 16% pe diferenta dintre venituri si chletuieli. Trebuie sa analizezi situatia foarte bine...
Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit de la 3% la impozit profit in cursul anului antonia_m09 antonia_m09 Subiect: Impozit la trecerea de la micro la impozit profit Va rog mult sa ma ajutati la rezolvarea urmatoarei situatii pentru o SC microintreprindere in ... (vezi toată discuția)
Contabilitate firma lexy3k lexy3k buna ziua! mai am putin si imi deschid o firma(srl). as dori sa stiu ce trebuie sa fac pt a tine contabilitatea. ce ar trebui sa fac lunar? care sunt ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza impozitul pe venit si impozitul pe profit ? distribution distribution Buna ziua! Imi puteti explica cum se calculeaza impozitul pe venit, impozitul pe profit si dividendele? Sa luam un exemplu pentru a putea intelege mai ... (vezi toată discuția)