avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj

daca a incetat CIM cu art 56 alin1 lit i,poti beneficia de somaj?
Cel mai recent răspuns: Dragos Stefan , Consultant resurse umane 14:34, 6 Decembrie 2012
Daca aveti stagiu de cotizare de 12 luni lucrate in ultimele 24 de luni anterioare depunerii cererii, veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
Incetarea c.i.m pe durata determinata este motiv neimputabil dvs. care va da dreptul la indemnizatie de somaj...
Numai daca indepliniti si celelalte conditii prevazute de Legea nr.76/2002 puteti beneficia de somaj.
care ar fi celelalte conditii prevazute la L76/2002?multumesc frumos
Art. 34. - (1) Somerii prevazuti la art. 17 alin. (1) beneficiaza de indemnizatie de somaj daca indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii;
b) nu realizeaza venituri sau realizeaza, din activitati autorizate potrivit legii, venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta, in vigoare;
c) nu indeplinesc conditiile de pensionare, conform legii;
d) sunt inregistrati la agentiile pentru ocuparea fortei de munca in a caror raza teritoriala isi au domiciliul sau, dupa caz, resedinta, daca au avut ultimul loc de munca ori au realizat venituri in acea localitate.
Ultima modificare: Joi, 6 Decembrie 2012
Dragos Stefan, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dreptul la somaj? lolly7 lolly7 Buna seara, am o dilema, as vrea sa stiu,daca am dreptul la somaj? -din 08.03.2011 - 07.03.2012 am fost in somaj -Am gasit un nou loc de munca, dar din ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj dupa o luna lucrata mikitud mikitud Buna ziua Pe ce baza un salariat angajat pe perioada determinata timp de o luna poate beneficia de somaj? Multumesc (vezi toată discuția)
Incetare contract art 56 lit i liviumihai liviumihai drepturile salariatului cruia i se desface contractul multumesc (vezi toată discuția)