avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... venituri din chirii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

venituri din chirii

buna seara
Va rog sa-mi dati raspuns la urmatoarea intrebare:
-o persoana fizica inchiriaza la o persoana juridica un spatiu comercial(persoana fizica este proprietara spatiului);
- 1. este corect ca la incasarea chiriei in numerar , pers. fizica sa-i dea chitanta persoanei juridice sau trebuie sa incaseze chiria pe dispozitie catre caserie? Mentionez ca persoana fizica nu are CUI si este pensionara;
-2. ce impozite si taxe trebuie sa platesca pe venitul din chirie?
-3. la stabilirea venitului din chirie asupra carui se platesc impozitul si taxe se tine cont de cheltuielile cu impozitul pe cladiri, asigurare spatiu, amortizre spatiu, alte cheltuieli privind spatiul?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:11, 8 Decembrie 2012
1-Persoana fizica nu poate elibera chitanta ,eventual document de mana
2-impozit anual aferent contract de locatiune
3-Valoarea impozitului este coeficient din chiria declarata
1. Dovada platii cu numerar pentru societatea comerciala se face cu dispozitie de plata.

2. Din venitul stabilit in contract se deduce 25% (art. 62 alin. (2) din Codul fiscal) si la aceasta suma se plateste 16% impozit si (proprietara fiind pensionara) 5,5% C.A.S.S.

3. Vezi pct. 2.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Decembrie 2012
Iulian MANEA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare utilitati contract locatiune pers. juridica cu pers fizica avb_grup avb_grup Buna ziua Speta pe care vreau sa o supun atentiei dvs presupune mai multe paliere pe care am sa incerc sa le introduc treptat in discutieI. In esenta este ... (vezi toată discuția)
Plata chirie persoana fizica mmarcelcozma mmarcelcozma Cum pot face dovada platii chiriei pentru persoane fizice , astfel încât sa pot sa-mi deduc cheltuielile .Este suficient să aiba un cont in banca şi să ... (vezi toată discuția)
Tva inchirieri persoana fizica suhoi suhoi Am un spatiu comercial proprietate personala (persoana fizica) pe care il am inchiriat catre o societate pentru suma de 100.000 EUR pe an. Contractul cu ... (vezi toată discuția)