avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Pot da in judecata Yahoo?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Pot da in judecata Yahoo?

Bun gasit. Am ajuns aici cautand pe internet informatii din care sa imi dau seama de temeiul legal de a da in judecata Yahoo. Iata despre ce este vorba.

In urma cu o luna de zile, prietenul meu a primit pe adresa personala de email de la Yahoo instiintarea unui apel pierdut pe Yahoo! Messenger (sistemul de call online) de la.... mine. Acel apel era "pierdut" intr-o zi si la o ora cand noi doi eram impreuna, prin urmare nici gand ca eu sa fi incercat sa il sun. Emailul primit de la echipa Yahoo avea atasata si inregistrarea apelului respectiv (durata de aproximativ doua minute). Socul cel mare a fost sa ascultam inregistrarea respectiva si sa recunoastem amandoi vocea mea (!!!). Initial nu am putut crede ca era vocea mea intrucat nu imi aminteam sa fi vorbit vreodata despre asa ceva (in legatura cu niste drivere pentru calculator), dar apoi mi-am amintit ca e posibil sa afi avut astfel de preocupari in vara anului trecut, cand a trebuit sa-mi reinstalez sistemul de operare si am avut nevoie de driverele respective. DECI inregistrarea era una veche, nicidecum facuta acum o luna.

O precizare importanta ar fi aceea ca pe inregistrarea respectiva se aude ca sunt la calculator (tastam) , insa nici vorba sa fi vorbit la telefon/pe messenger sau sa fi avut cunostinta ca sunt inregistrata (!!!!). Si mai socant este ca vorbesc cu cineva, un barbat a carui voce nu am auzit-o niciodata. Convorbirea se deruleaza in limba engleza (locuiesc o perioada in Olanda si comunic in limba engleza) iar barbatul respectiv are accent... italian? arab? nu pot sa-mi dau seama, subiectul conversatiei fiind driverele respective. Vocea mea se aude foarte clar (de unde deductia ca inregistrarea este facuta DIN calculator) iar vocea barbatului respectiv se aude la distanta si nu foarte clar. Pe inregistrare se mai aud vocile unor copii sau a unui copil (sunt au pair, deci aici nu ar fi asa de ciudat intrucat am in ingrijire un copil, INSA vocea respectiva nu este a acelui copil) si la un moment dat se aude din calculator (deci cu sunet foarte clar) un gen de muzica pe care nu il ascult si nu l-am ascultat niciodata (dance/party/etc). Precizez ca vocea imi apartine cu siguranta, aici nu am niciun dubiu. Va las sa va imaginez socul nostru, al prietenului meu si al meu, ascultand asa ceva.

Ar fi 3 aspecte care atrag atentia:

- momentul cand ar fi fost pierdut apelul respectiv (complet imposibil, prietenul meu si cu mine eram impreuna)
- vechimea inregistrarii (CEL PUTIN jumatate de an)
- vocile necunoscute (barbatul, copilul) si muzica de pe inregistrare

Al patrulea si cel mai important este faptul ca NU am avut la cunostinta despre efectuarea unei inregistrari din calculatorul meu/in preajma lui si nu mi-am dat acordul pentru asa ceva. Este un abuz de la un capat pana la celalalt iar perplexitatea mea este maxima. Nu am reusit sa inteleg nimic din aceasta poveste si nici acum nu imi dau seama cum a fost posibil asa ceva.

Am luat legatura cu Yahoo! Customer Service de cateva ori si ba am fost indrumata in alta parte, ba am primit ca raspuns un mesaj automat. Niciodata raspunsurile din partea Yahoo! nu au facut vreo referire directa la continutul mesajelor mele, nu am primit nici cea mai vaga explicatie referitoare la acest subiect si nici nu au fost formulate, cel putin, scuze pentru aceasta eroare. Astazi am avut o ultima incercare de a lua legatura cu ei si, daca nu primesc un raspuns satisfacator, intentionez sa dau in judecata Yahoo! Ceea ce s-a intamplat a fost un abuz, in plus nesiguranta pe care o simt dupa acest eveniment este de la sine inteleasa. Nu am reusit sa inteleg nici cum de a primit tocmai prietenul meu acel email.

Intentia mea este de a merge mai departe cu hotarare in a pretinde la la Yahoo sa-si asume responsabilitatea pentru cele intamplate. Pe cat posibil as dori niste sugestii sau indicatii referitoare la ceea ce va trebui sa fac mai departe. Nu am un avocat si nu am luat inca legatura cu unul, sunteti primul loc in care supun atentiei aceasta problema. Ce ar trebui sa fac si care sunt sansele sa se poata intenta un proces pe baza acestor date?

Va multumesc pentru intelegere si am speranta ca mi se vor putea oferi niste indrumari.








Cel mai recent răspuns: ContSters72658 , utilizator 18:06, 9 Februarie 2009
Linistiti-va, mai mult ca sigur ati declansat din neatentie o comanda care a pornit inregistrarea. Se intampla oricui.. deoarece facem ft multe lucruri in acelasi timp -se vorbeste pe chat, se scrie ceva in Word, se asculta muzica - e ft posibil sa trimiteti o comanda nedorita intr-unul din programele care ruleaza si sa iasa altceva chiar si fara sa observat. Data arhivei telefonice e un defect al programului, apare eronat de multe ori - la fel ca si unele mesaje primite offline (uneori apar cu alta data decat au fost ele trimise de fapt)

Yahoo e un gigant, chiar credeti ca nu s-au gandit si altii la procese cu ei?Sunt visuri...frumoase, ce-i drept!
Multumesc pentru raspunsuri, dar....

1. NU am nimic in calculator care ar putea efectua inregistrari audio sau video; cunosc foarte bine toate softurile instalate pe el intrucat le-am instalat singura.
2. NU am ascultat niciodata acel gen de muzica ce se aude pe inregistrare.
3. NU recunosc vocea barbatului si nici accentul lui.
4. NU recunosc vocile de copii.
5. NU folosesc serviciul de call de la Yahoo, deci NU aveau cum sa fi facut acea inregistrare chiar si accidental.
6. Imi pare rau daca nu am fost suficient de explicita in mesajul anterior, insa precizez acum: convorbirea respectiva se deruleaza IN CAMERA, nu prin serviciul de messenger. Se aude ca sunt la calculator si ca tastez, si salut pe cineva care intra in casa (acel barbat) si incep o conversatie cu acesta. Vocea mea se aude foarte clar (de unde am dedus ca inregistrarea se face din calculator), vocea barbatului se aude la distanta, ca si cand ar fi in alta incapere si noi am vorbi unul spre altul de la distanta. In casa se aud si doi copii (cred) care se joaca. Precizez ca in aceasta casa exista un singur copil si ca tatal acestuia nu doar ca are o voce complet diferita, dar vorbeste o engleza impecabila, nicidecum cu accent italian/arab/etc. Si apoi de unde pana unde are Yahoo o inregistrare facuta la mine in camera??? :O

M-as fi bucurat sa fie viabila varianta oferita de dumneavoastra, aceea a unei comenzi gresite care sa declanseze inregistrarea, dar din pacate este imposibil. Chiar si presupunand prin absurd acest lucru, vocile si muzica sunt niste argumente absolut de nedepasit... cel putin pentru mine.

Cat priveste Yahoo, este probabil una din firmele cu cele mai multe procese intentate, un simplu search pe Google scoate multe informatii la suprafata. As dori sa precizez ca nu "greutatea" firmei este cea care m-a facut sa ma gandesc la a-i actiona in judecata (in caz ca se poate construi un dosar de acuzare pe baza acestor informatii). Nu caut sa "dau un tun" (este un lucru in care nu cred ca principiu de viata in general), cu atat mai mult cu cat sunt pe deplin constienta de implicatiile unui asemenea demers impotriva unui monstru international. M-ar fi interesat o explicatie din partea lor, ceva care sa reuseasca sa imi ofere siguranta ca pot sa-mi derulez linistita activitatile in fata calculatorului meu. M-as fi multumit cu o explicatie care sa nu-mi insulte inteligenta (asa cum au incercat sa faca trimitandu-mi mesaje automate sau raspunzandu-mi total pe langa subiect, de parca le-as fi scris sa ii intreb de vremea probabila), as fi dorit un cat de mic indiciu legat de intrebarile pe care le-am adresat, nu sa ma plimbe de la un departament la altul sau sa imi trimita raspunsuri generate de un robot. Nu am vrut sa ma razboiesc cu nimeni, le-am scris frumos, cu un ton asezat, impaciuitor, fara sa acuz cu nimic. Nu am facut decat sa le descriu situatia si sa ii rog sa imi ofere o explicatie... si asta in conditiile in care am fost si sunt perplexa, caci nu inteleg cum de s-a putut intampla asa ceva. Ma simt si acum ca intr-un film SF de proasta calitate si imi doresc sa-mi pot recastiga siguranta de dinainte de acest eveniment. Daca, de exemplu, ati primi vreodata prin email inregistrarea unei convorbiri telefonice pe care stiti sigur ca nu ati avut-o niciodata cu o persoana pe care nu ati auzit-o in viata dumneavoastra, mai mult ca sigur ca ati incerca sa faceti ceva pentru a afla CUM de a fost posibil asa ceva si DE CE. M-am gandit ca as putea actiona Yahoo in judecata tocmai pentru a afla aceste raspunsuri, consider eu foarte importante, asta deoarece benevol ei nu par sa acorde nici o atentie sesizarii. Imi vreau linistea inapoi si nu imi este frica sa merg mai departe daca este nevoie... insa pot avea un caz pe baza acestor informatii? Este ceea ce doream sa aflu si va multumesc pentru intelegere.

Ultima modificare: Joi, 5 Februarie 2009
Brigid, utilizator
Mai mult de un simplu ignore nu o sa obtii nimic.
Si mai nou o sa se intercaleze si astia de la noi cu ascultarile lor...nu va mai faceti atatea probleme, ca viata e scurta!

Alte discuții în legătură

Probleme la calculator sau de la yahoo? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Buna seara, Am o problema cu e_mailurile de la Yahoo. In afara de avocatnet nu pot deschide alte e-mailuri. Ieri nici e-mailurile cu alerte de la ... (vezi toată discuția)
Accesare fara drept cont de email si injurii marryy_lm marryy_lm sint o veche membra a acestui forum iar acum am nevoie disperata de un sfat de la un jurist.situatia prin care trec e urmatoarea: fiica mea,majora,are un ... (vezi toată discuția)
Accesul la contul yahoo imi este efectiv refuzat meriadoc meriadoc Am un cont de mail pe yahoo pe care nu l-am mai accesat de ceva vreme. Intre timp am schimbat calculatorul iar acum sunt in situatia de a nu putea sa imi ... (vezi toată discuția)