avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Pot da in judecata Yahoo?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Pot da in judecata Yahoo?

Bun gasit. Am ajuns aici cautand pe internet informatii din care sa imi dau seama de temeiul legal de a da in judecata Yahoo. Iata despre ce este vorba.

In urma cu o luna de zile, prietenul meu a primit pe adresa personala de email de la Yahoo instiintarea unui apel pierdut pe Yahoo! Messenger (sistemul de call online) de la.... mine. Acel apel era "pierdut" intr-o zi si la o ora cand noi doi eram impreuna, prin urmare nici gand ca eu sa fi incercat sa il sun. Emailul primit de la echipa Yahoo avea atasata si inregistrarea apelului respectiv (durata de aproximativ doua minute). Socul cel mare a fost sa ascultam inregistrarea respectiva si sa recunoastem amandoi vocea mea (!!!). Initial nu am putut crede ca era vocea mea intrucat nu imi aminteam sa fi vorbit vreodata despre asa ceva (in legatura cu niste drivere pentru calculator), dar apoi mi-am amintit ca e posibil sa afi avut astfel de preocupari in vara anului trecut, cand a trebuit sa-mi reinstalez sistemul de operare si am avut nevoie de driverele respective. DECI inregistrarea era una veche, nicidecum facuta acum o luna.

O precizare importanta ar fi aceea ca pe inregistrarea respectiva se aude ca sunt la calculator (tastam) , insa nici vorba sa fi vorbit la telefon/pe messenger sau sa fi avut cunostinta ca sunt inregistrata (!!!!). Si mai socant este ca vorbesc cu cineva, un barbat a carui voce nu am auzit-o niciodata. Convorbirea se deruleaza in limba engleza (locuiesc o perioada in Olanda si comunic in limba engleza) iar barbatul respectiv are accent... italian? arab? nu pot sa-mi dau seama, subiectul conversatiei fiind driverele respective. Vocea mea se aude foarte clar (de unde deductia ca inregistrarea este facuta DIN calculator) iar vocea barbatului respectiv se aude la distanta si nu foarte clar. Pe inregistrare se mai aud vocile unor copii sau a unui copil (sunt au pair, deci aici nu ar fi asa de ciudat intrucat am in ingrijire un copil, INSA vocea respectiva nu este a acelui copil) si la un moment dat se aude din calculator (deci cu sunet foarte clar) un gen de muzica pe care nu il ascult si nu l-am ascultat niciodata (dance/party/etc). Precizez ca vocea imi apartine cu siguranta, aici nu am niciun dubiu. Va las sa va imaginez socul nostru, al prietenului meu si al meu, ascultand asa ceva.

Ar fi 3 aspecte care atrag atentia:

- momentul cand ar fi fost pierdut apelul respectiv (complet imposibil, prietenul meu si cu mine eram impreuna)
- vechimea inregistrarii (CEL PUTIN jumatate de an)
- vocile necunoscute (barbatul, copilul) si muzica de pe inregistrare

Al patrulea si cel mai important este faptul ca NU am avut la cunostinta despre efectuarea unei inregistrari din calculatorul meu/in preajma lui si nu mi-am dat acordul pentru asa ceva. Este un abuz de la un capat pana la celalalt iar perplexitatea mea este maxima. Nu am reusit sa inteleg nimic din aceasta poveste si nici acum nu imi dau seama cum a fost posibil asa ceva.

Am luat legatura cu Yahoo! Customer Service de cateva ori si ba am fost indrumata in alta parte, ba am primit ca raspuns un mesaj automat. Niciodata raspunsurile din partea Yahoo! nu au facut vreo referire directa la continutul mesajelor mele, nu am primit nici cea mai vaga explicatie referitoare la acest subiect si nici nu au fost formulate, cel putin, scuze pentru aceasta eroare. Astazi am avut o ultima incercare de a lua legatura cu ei si, daca nu primesc un raspuns satisfacator, intentionez sa dau in judecata Yahoo! Ceea ce s-a intamplat a fost un abuz, in plus nesiguranta pe care o simt dupa acest eveniment este de la sine inteleasa. Nu am reusit sa inteleg nici cum de a primit tocmai prietenul meu acel email.

Intentia mea este de a merge mai departe cu hotarare in a pretinde la la Yahoo sa-si asume responsabilitatea pentru cele intamplate. Pe cat posibil as dori niste sugestii sau indicatii referitoare la ceea ce va trebui sa fac mai departe. Nu am un avocat si nu am luat inca legatura cu unul, sunteti primul loc in care supun atentiei aceasta problema. Ce ar trebui sa fac si care sunt sansele sa se poata intenta un proces pe baza acestor date?

Va multumesc pentru intelegere si am speranta ca mi se vor putea oferi niste indrumari.








Cel mai recent răspuns: ContSters72658 , utilizator 18:06, 9 Februarie 2009
nu aveti nici cea mai mica sansa sa ii dati in judecata.in primul rand nu puteti demonstra nimic din cele spuse aici.doar nu o sa cereti la yahoo lista cu apelurile efectuate:P.Yahoo ca si Google sau MSN tin logurile pentru o perioada de timp, 6 luni acum dar am auzit ca vor sa reduca la 3 luni.Asta teoretic, practic cred ca totul tine doar de imagine,le tin pentru mult timp si nu de multe ori s-a intamplat sa primesc notificari de apeluri pierdute cu f mult timp in urma, de obicei la o reinstalare de windows sau schimbare de ip etc etc.Am schimbat o cartele de orange in alt telefon si am reprimit sms-uri mai vechi de 1 an.Situatia e similara si pe yahoo.
Ultima modificare: Duminică, 8 Februarie 2009
ContSters72658, utilizator
Exista in inbox emailul de la echipa Yahoo, cu attachmentul inregistrarii respective, care cu siguranta avea o vechime usor mai mare de 6 luni (sau pe acolo).

Multumesc pentru sfaturi, totusi nu am aflat inca nimic semnificativ legat de temeiul legal al unui astfel de demers. Mai cercetez.
va repet, nu puteti demonstra nimic nici macar ca acea casuta de email va apartine.Yahoo nu o sa va nici un fel de document.In cel mai bun caz va vor ignora, in cel mai rau va vor inchide casuta de mail care banuiesc ca e free.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme la calculator sau de la yahoo? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Buna seara, Am o problema cu e_mailurile de la Yahoo. In afara de avocatnet nu pot deschide alte e-mailuri. Ieri nici e-mailurile cu alerte de la ... (vezi toată discuția)
Accesare fara drept cont de email si injurii marryy_lm marryy_lm sint o veche membra a acestui forum iar acum am nevoie disperata de un sfat de la un jurist.situatia prin care trec e urmatoarea: fiica mea,majora,are un ... (vezi toată discuția)
Accesul la contul yahoo imi este efectiv refuzat meriadoc meriadoc Am un cont de mail pe yahoo pe care nu l-am mai accesat de ceva vreme. Intre timp am schimbat calculatorul iar acum sunt in situatia de a nu putea sa imi ... (vezi toată discuția)