Noul cod penal a intrat in vigoare? se aplica art.181 actualizat 2012, ca in caz accident rutier sa ai intre 1-60 zile pentru pastrarea dosarului penal...Ma refer ca acum trebuie sa ai peste 10 zile de ingrijire
Noul cod penal a intrat in vigoare?.. Se aplica art.181 privind zilele de ingrijire medicala pe care trebuie sa le aiba o persoana lovita de masina, deci privitoare la vatamare corporala,...Ma
intereseaza daca se aplica deja acest articol care stipuleaza ca dosarul penal , raspunderea penala a faptuitorului este data de zilele de ingrijire medicala intre 1-60 zile.... Vechiul cod penal stipula ca trebuie sa ai peste 11 zile ingrijire...In cazul meu am intre 7 si 9 zile date de IML..Va multumesc pentru ajutorul avizat si plin de bunavointa. Toate cele bune. Sarbatori cu bine!
buna seara pe 26 decebrie am avut un accident rutier soldat cu o victima mentionez in masina pe linga victima se aflau si 5 membri din familia victimei care nu au patit nimic partea vatamata mi-a cerut o suma de bani intru-n termen scurt pe care eu nu am putut sa-l onorez deorece sunt elev si nu am decit alocatia de 42 ron mi-sa intocmit dosar penal in urma reclmatiei facute de partea vatamata de si initial au spus si ea si sotul ca nu au nici o pretentie de nici un fel cursa am efectuoato la rugamitea lor imi pare rau am fost la ei acasa mi-au spus sa stau linistit ca sunt bine si dupa o saptamina au inceput cu mesaje ca for sa le cumpar alta masina ori contra valorea ei dupa cum am mentionat mai sus sunt elev in clasa a12 a le-am zis ca imi recunosc vina partea de vina ce imi apartine [au mai fost si condtiile meteo care au dus la favorizarea accidentului ceata 'mizga de pe carosabil si noaptea] partea vatamata s-a lovit la cap nu a necesitat spitalizare i s-au pus citeva copci la frunte si am inteles de la ei ca au mers si la un control de specialitate rezultatul fiind pozitiv acum urmeza sa mearga la medicul legist si in urma zilelor de ingrijire medicala pe care o sa le primeasca o sa se stabileasca si incadrarea mea juritica va -s ruga sa-mi dati un sfat cam la ce ma pot astepta de la asemenea oameni masina era o dacie veche