Buna. Am nevoie urgent de un raspuns... mi-am cumparat o masina sh pe firma iar contabilul imi spune ca nu am drept de deducere tva...
Mentionez ca firma mea presteaza servicii de intretinere si reparatii utilaje in toata tara... Masina este o autoutilitara cu 7 locuri si peste 3500kg. De asemenea, am mare nevoie de ea la firma...si totusi nu pot deduce tva-ul?!
In opinia mea cheltuiala este deductibila, deoarece activitatea pe care o desfasurati implica folosirea acestui mijloc de transport pentru a obtine venituri in societate.
Fiind vorba de o autoutilitara cu o greutate peste 3500kg, aveti dreptul de deducere a TVA-ului.
Potrivit art. I pct. 57 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 125/2011 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, art. 145^1 intitulat “Limitari speciale ale dreptului de deducere” din Codul fiscal, a fost modificat in sensul trecerii de la limitarea totala la limitarea partiala in procent de 50% a deducerii taxei pe valoarea adaugata aferente achizitiilor de vehicule cu o greutate sub 3500 kg avand maximum 9 scaune de pasageri destinate exclusiv transportului de persoane si a taxei aferente achizitiilor de combustibil necesar utilizarii pentru vehiculele de acelasi tip aflate in proprietatea sau in folosinta persoanelor impozabile.
Achizitie masina
georgianan
s-a tot discutat in stanga si indreapta, dar nu stiu cum a ramas de fapt...
vreau sa cumpar o masina pe societate...pt d-l administrator...la achizitia ... (vezi toată discuția)