Buna ziua! Pentru cine poate sa ma ajute cu un raspuns la intrebarea mea, multumesc anticipat! Care sunt pasii de urmat si ce documente sunt necesare in cazul in care o persoana din Iraq doreste sa vina in vizita in Romania pentru o perioada de maxim 10 zile! Intrebarea vizeaza ambele parti:cea romana in calitate de gazda si cea din Iraq in calitate de oaspete!
Va doresc o zi buna!
Viza de tranzit aeroportuar este o viza care permite tranzitarea unui stat .Aceasta viza ne permite sederea in statul respectiv ci numai tranzitarea acestuia.
De ex. un cetatean indian doreste sa mearga in Canada insa pentru aceasta calatorie trebuie sa faca escala in Franta. Asadar are nevoie de o viza a statului francez pentru a-i permite tranzitul aeroportuar.
Mai exact, acest tip de viza permite intrarea în zona internaţională a aeroportului şi staţionarea până la îmbarcarea în avionul spre ţara de destinaţie.
Am inteles,explicatia dv este foarte clara! Am intrebat, deoarece in lista din Aneaxa1 cu tarile ce necesita viza , nota **)din subsol, mentioneaza la Iraq aceast tip de viza.Multumesc pentru lamuririle aduse!