avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... invitatie cetatean irakian
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

invitatie cetatean irakian

Buna ziua! Pentru cine poate sa ma ajute cu un raspuns la intrebarea mea, multumesc anticipat! Care sunt pasii de urmat si ce documente sunt necesare in cazul in care o persoana din Iraq doreste sa vina in vizita in Romania pentru o perioada de maxim 10 zile! Intrebarea vizeaza ambele parti:cea romana in calitate de gazda si cea din Iraq in calitate de oaspete!
Va doresc o zi buna!
Cel mai recent răspuns: ionescumagdalena , utilizator 21:48, 9 Decembrie 2012
Accesati [ link extern ] /.
Aici vi se prezinta conditiile in care un cetatean non UE poate calatori in Romania.
Ultima modificare: Duminică, 9 Decembrie 2012
TDorina, utilizator
Va multumessc pentru raspuns.Incerc sa ma lamuresc accesand link-ul indicat.O zi buna va doresc!
Revin pentru o lamurire: "viza de tranzit aeroportuar"! Aici nu-mi este clar CUM SE PROCEDEAZA! Se cere acest tip de viza?
Viza de tranzit aeroportuar este o viza care permite tranzitarea unui stat .Aceasta viza ne permite sederea in statul respectiv ci numai tranzitarea acestuia.
De ex. un cetatean indian doreste sa mearga in Canada insa pentru aceasta calatorie trebuie sa faca escala in Franta. Asadar are nevoie de o viza a statului francez pentru a-i permite tranzitul aeroportuar.
Mai exact, acest tip de viza permite intrarea în zona internaţională a aeroportului şi staţionarea până la îmbarcarea în avionul spre ţara de destinaţie.
Ultima modificare: Duminică, 9 Decembrie 2012
TDorina, utilizator
Am inteles,explicatia dv este foarte clara! Am intrebat, deoarece in lista din Aneaxa1 cu tarile ce necesita viza , nota **)din subsol, mentioneaza la Iraq aceast tip de viza.Multumesc pentru lamuririle aduse!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatean irakian vrea sa viziteze romania emma.krausse emma.krausse Buna seara Ma poate ajuta cineva cu un raspuns la intrebarea mea? De ce are nevoie un cetatean irakian pentru a vizita Romania (cateva ... (vezi toată discuția)
Ce tipuri de carte de rezidenta exista pentru membrii de familie? tinki tinki Buna ziua! Sunt cetatean roman si sunt casatorita cu un cetatean indian. In data de 01.04.2009 sotul meu a obtinut o CARTE DE REZIDENTA PENTRU MEMBRII DE ... (vezi toată discuția)
Pierdere pasaport si acte in tranzit pe aeroport (cand faci escala) montvisoo montvisoo Ce se intampla daca iti pierzi pasaportul in timp de esti in tranzit pe aeroport, intr-o alta tara decat cea de destinatie (iar tara de destinatie precum si ... (vezi toată discuția)