Buna ziua, va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema:
Societatea mea ofera servicii de dezvoltare web. Dintr-o eroare am ajuns sa am doua contracte cu acelasi numar (15), semnate cu clienti diferiti.
Mi-am dat seama de acest lucru prea tirziu, deja am facturi emise in baza ambelor contracte (toate cu "conform contract nr. 15", desi clientii carora le-am facturat sint diferiti).
Ce risc in aceasta situatie, si ce pot sa fac pentru a o remedia?
Conform art. 159 din codul fiscal:
"Corectarea informaţiilor înscrise în facturi sau în alte documente care ţin loc de factură se efectuează astfel:
a) în cazul în care documentul nu a fost transmis către beneficiar, acesta se anulează şi se emite un nou document;
b) în cazul în care documentul a fost transmis beneficiarului, fie se emite un nou document care trebuie să cuprindă, pe de o parte, informaţiile din documentul iniţial, numărul şi data documentului corectat, valorile cu semnul minus, iar pe de altă parte, informaţiile şi valorile corecte, fie se emite un nou document conţinând informaţiile şi valorile corecte şi concomitent se emite un document cu valorile cu semnul minus în care se înscriu numărul şi data documentului corectat."
In cazul dvs, ar fi mai simplu daca ati putea completa direct pe exemplarele originale ale facturilor (inclusiv pe exemplarul aflat in posesia clientului dvs) cu "bis" la explicatia "contravaloare servicii conform contract nr. 15". Luati legatura cu clientul dvs si vedeti daca puteti rectifica astfel, fara a mai emite un document rectificativ.