Am urmatoarea problema: am obtinut 2 randuri de nr. rosii pentru un autoturism recent achizitionat, fiindu-mi necesare pentru a ajunge sa-mi fac RAR-ul. Nu as dori sa mai scot inca o autorizatie provizorie de circulatie ci as dori sa inmatriculez definitiv masina, insa deocamdata nu pot din diverse motive. Risc vreo amenda din partea vreunei autoritati daca mai astept(ma refer in special la impozitul pe care trebuie sa-l platesc la finante)?
Ati inteles gresit. Eu nu mai vreau sa scot al treilea rand de nr. rosii, vreau sa o inmatriculez definitiv, dar din diferite motive nu pot acum. Risc vreo amenda?.
Codul rutier Art.85. - (1) Punerea în circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, neînmatriculat sau neînregistrat, se pedepseste cu închisoare de la unu la 3 ani.
Atat timp cat tineti masina in curte sau in parcare fara sa circulati nu riscati nimic.
Ar fi bine sa o inmatriculati si sa recuperati ulterior taxa sau sa incercati inmatricularea fara plata taxei dar numai dupa obtinerea unei hotarari judecatoresti in acest sens.
un astfel de dosar dureaza in functie de cat de aglomerata este instanta careia ii apartine competenta. Discutati cu un avocat din zona dumneavoastra si o sa primiti toate detaliile care va sunt necesare.