avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Inmatriculare provizorie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Inmatriculare provizorie

Buna seara,

Ieri am vrut sa-mi scot al doilea rand de numere rosii pentru un autoturism proaspat achizitionat. Primul rand de numere a fost scos de vechiul proprietar. Cand am vrut sa fac acest lucru am fost surprins neplacut sa ni se refuze cererea. Din cate am inteles legea s-a schimbat in urma cu doua saptamani iar acum nu se mai poate scoate al doilea rand de numere rosii decat dupa platirea taxei de prima inmatriculare (sau cum se numeste), inspectie RAR, etc..:((#-o:(X-(

Vreau sa ma lamureasca cineva daca acest lucru este adevarat sau doar am dat peste un functionar ciudat.
Imi poate spune cineva unde gasesc noua lege?
Cum pot sa scot al doilea rand de numere rosii. Am foarte mare nevoie de aceste numere. Trebuie sa parasesc Bucurestiul, cu masina pana vineri seara.

Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Daniela Gratiela , Alte profesii 20:19, 29 Iulie 2016
Pe adresa electronică D.R.P.C.I.V.: [ link extern ]
nu apar modificări privind ORDINUL nr. 1.501 din 13 noiembrie 2006- privind procedura inmatricularii, inregistrarii, radierii si eliberarea autorizatiei de circulatie provizorie sau pentru probe a vehiculelor

EMITENT: MINISTERUL ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 941 din 21 noiembrie 2006
CAP. III
Autorizarea provizorie pentru circulaţie a autovehiculelor şi remorcilor

ART. 15
(1) Pana la înmatriculare, serviciile publice comunitare regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor competente potrivit art. 1 alin. (2) autorizeaza provizoriu circulaţia autovehiculelor şi a remorcilor neinmatriculate, pentru o perioada ce nu va putea depãşi 30 de zile, dar nu mai mult de data la care expira asigurarea obligatorie de rãspundere civilã pentru prejudicii produse prin accidente de autovehicule.
(2) Vehiculului cãruia i s-a acordat autorizaţie de circulaţie provizorie în condiţiile prevãzute la alin. (1) i se pot atribui succesiv, în aceleaşi condiţii, mai multe autorizaţii provizorii care nu pot cumula mai mult de 90 de zile, cu condiţia achitãrii tuturor taxelor şi tarifelor legale necesare înmatriculãrii, înainte de eliberarea urmãtoarei autorizaţii.
(3) Perioada de 90 de zile prevãzutã la alin. (2) nu se aplica în cazul vehiculelor aflate în situaţia prevãzutã la art. 7 alin. (4) şi (5).
(4) Autorizaţia de circulaţie provizorie da dreptul titularului acesteia de a circula numai pe teritoriul României.
ART. 16
(1) Autorizaţia de circulaţie provizorie se elibereazã în baza urmãtoarelor documente:
a) cererea solicitantului;
b) dovada asigurãrii obligatorii de rãspundere civilã pentru prejudicii produse prin accidente de autovehicule, în termenul de valabilitate a acesteia;
c) dovada plãţii taxei de autorizare provizorie a circulaţiei;
d) copii ale documentelor care atesta dreptul de proprietate al solicitantului asupra vehiculului;
e) actul de identitate al solicitantului, în original şi în copie, sau, în cazul persoanei juridice, documentele care sa ateste dobândirea personalitãţii juridice, denumirea şi sediul, în copie;
f) dovada plãţii contravalorii placutelor cu numãr provizoriu şi a garanţiei de returnare a acestora;
g) dovada plãţii contravalorii autorizaţiei de circulaţie provizorie;
h) copia declaraţiei vamale pentru vehiculele de provenienta strãinã pentru care se solicita înmatricularea în România, cu excepţia primei autorizari.
(2) Documentul original prevãzut la alin. (1) lit. e) se restituie pe loc, dupã confruntarea copiei cu acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie provizorie de circulatie laur007 laur007 Buna ziua, as dori sa intreb daca ma poate lamuri cineva: este legal ca la Serviciul Inmatriculari auto Botosani, la solicitarea autorizatiei provizorii de ... (vezi toată discuția)
Problema numere rosii djluci djluci tocmai mi-am luat un opel si am nr rosii de satu mare expirate la rar doar in 17 septembrie am programare pt inmatriculare cica nu se mai dau nr rosii inca o ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de circulatie provizorie auto costin_tat costin_tat BUNA ZIUA!Am cumparat o masina adusa din Germania si a fost scos un set de numere rosii din bucuresti.Eu locuiesc in Braila.de unde pot scoate alte numere ... (vezi toată discuția)