avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Garantie de buna executie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Garantie de buna executie

O societate comerciala realizeaza lucrari de constructii pentru care acorda garantie de buna executie. Exista mai multe modalitati de constituire a garantiei de buna executie: prin retineri succesive la factura sau prin intermediul unei societati de asigurari - printr-o polita de asigurare. Societatea a optat pentru constituirea garantiei sub forma unei polite de asigurari, pentru care a platit o prima.
Care este tratamentul contabil in aceasta situatie pentru garantia de buna executie?
Puteti constitui un provizion pentru valorea garantiei acordate clientului conform clauzelor contractuale facand inregistrarea 6812 % 1512. Pentru a vedea data la care trebuie constituit acest provizion consultati contractul. In majoritatea cazurilor termenul de garantie curge de la data receptiei lucrarii de catre client. In ceea ce priveste valoarea cu care va inregistrati consultati contractul si manualul de politici contabile al societatii.
Mai puteti opta pentru evidentierea extracontabila a garantiei in cont 801

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli reparatii in perioada de garantie tincuta30 tincuta30 O firma de constructii executa diverse lucrari pentru care acorda garantie de buna executie: 1 - 2 ani de la data procesului verbal de receptie. Garantia se ... (vezi toată discuția)
Constituire provizioane din creante teslovan florentina teslovan florentina Buna ziua.Va rog sa ma ajutati cu o monografie privind constituirea de provizioane din creante.Este obligatoriu trecute creantele pe contul 4118?Ce cont se ... (vezi toată discuția)
Contabilitate 1yly 1yly Am de inregistrat o factura catre un client reprezentind garantia de buna executie la terminarea lucrarilor. Este corecta inregistrarea 4111=461? Multumesc! (vezi toată discuția)