avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... avocat stagiar colaborator
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

avocat stagiar colaborator

As dori sa ma ajute cineva cu niste raspunsuri. Sunt si eu una dintre persoanele norocoase care am promovat examenul de admitere in barou dec 2008 si as dori sa mi spuna cineva care este procedura de inscriere la Adm.financiara si tipizatele specifice de unde le pot procura ?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 16:48, 28 Martie 2009
la adm financiara te inscrii in 15 zile de la data emiterii deciziei Baroului (cea in care ti se aproba colaborarea in cabinetul X si cu care iti incepi activitatea).
tipizate, daca e vorba de cele legate de finante, le gasesti in general la orice librarie. tipizatele privind exercitarea profesiei.. cred ca numai cabinetul la care lucrezi le poate procura.. dar este bine sa intrebi daca ai si tu dreptul la tipizate proprii.
av. Watkins
Multumesc mult pentru raspuns. Eu deja mi am depus contractele de colaborare la barou si astept sa iasa decizia, insa in contractul de colaborare ca avocat stagiar colaborator ,dl avocat care ma ia in stagiatura mi a dat acordul pentru a putea avea si clienti personali, de aici dilema mea cu acele tipizate[contracte, chitantier, ..stampila]
Facturier, chitantier si stampila trebuie sa va faceti indiferent ca aveti sau nu dreptul la clientela proprie. In primul rand pentru ca lunar trebuie sa ii dati maestrului dv factura si chitanta pentru remuneratia primita conform contractului de colaborare. Stampila trebuie facuta in conformitate cu prevederile din Legea nr. 51/1995, adica trebuie sa contina mentiunea avocat colaborator si celelalte detalii cerute de lege.
Nu e nevoie de facturier si chitantier cumparat. Poti folosi servicii online, sunt si unele gratis cum e www.aifacturi.ro unde completezi datele si printezi.
In cazul in care, ca avocat stagiar colaborator, inchei un contract de asistenta juridica cu un S.A., care are regim de client personal, in ce cont se va face viramentul onorariului, al meu sau al formei de exercitare? Adica, fiind client personal (cu acordul formei de exercitare!) pot incasa direct sau e musai sa incaseze forma de exercitare si apoi sa imi retrocedeze venitul respectiv, conform intelegerii?
Firma respectiva, cea cu care inchei contractul de asistenta juridica, este societatea la care am lucrat inainte de intrarea in profesie, iar contractul il incheiem in ideea unei colaborari si pe viitor, dar si ca o modalitate de a ma sustine in perioada de stagiatura cand veniturile "incasate" sunt aproape de 0 . De aceea, doresc sa gasesc modalitatea cea mai simpla, prin care pot beneficia de acest contract, fara a implica prea mult forma de exercitare.
Multumesc

Alte discuții în legătură

Contractul de colaborare al stagiarului Lucian Croitoru Lucian Croitoru Un avocat [b]stagiar [/b]care are un contract de colaborare cu o forma de organizare a profesiei (un cabinet individual, de exemplu) poate sa aiba dreptul la ... (vezi toată discuția)
Avocat stagiar geo26 geo26 avocatul stagiar care are un contract de colaborare cu avocatul indrumator mai poate colabora si cu alti avocati (definitivi) pe anumite dosare, spete alte ... (vezi toată discuția)
Care este diferenta dintre un avocat si un colaborator avocat ? netie netie Va rog spuneti-mi care este diferenta dintre un avocat si un colaborator avocat. Va multumesc. (vezi toată discuția)