avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere revizuire
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere revizuire

De la Tribunal am primit respingerea actiunii la contestatie decizie de concediere, la fel si de la Curtea de Apel dupa recurs. Intrebarea este la ce instanta trebuie sa depun cererea de revizuire, Tribunal sau Curtea de Apel ? Conform art 322 pct 5 Cod Pr Civ voi depune un act care a fost cerut de catre mine si pe care parata nu l-a depus la dosar in urma solicitarii mele.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters269240 , utilizator 11:51, 17 Decembrie 2012
Cererea se depune la Tribunal a carui hotarare a ramas irevocabila .Hotararea ce se va da fa fi supusa acelorasi cai de atac. Cererea se depune in 30 de zile de la descoperirea actului.
Dacă hotărârea dată de către tribunal s-a atacat cu recurs la curtea de apel, revizuirea se va depune la tribunal, pentru că acolo hotărârea a rămas definitivă - conform art. 323 C. proc. civ..

Atenție la motivul de revizuire de la art. 322 pct. 5 C.proc. civ.
Acele înscrisuri trebuie să fi fost descoperite după darea hotărârii, sau dacă se știa de ele de dinainte, „înfățișarea” lor să fi fost imposibilă din motive „mai presus de voința părților” la acel moment dat.
Dacă acele înscrisuri existau la acel moment dat, iar partea știa de ele, cererea de revizuire va fi respinsă ca inadmisibilă.
Ultima modificare: Marți, 11 Decembrie 2012
Patrick_, utilizator
Unu. Nu e destul sa depuneti actul acela pentru a avea sanse intr-o revizuire. Trebuie sa dovediti ca acel act, daca ar fi fost cunoscut, trebuia sa conduca rationamentul instantei la alta concluzie decat cea la care s-a ajuns.
Doi. Deoarece revizuirea este o cale de retractare cererea de revizuire se depune la instanta care s-a pronuntat ultima data asupra fondului (art. 323 al. 1 C.pr. civ. dispune: "Cererea de revizuire se indreapta la instanta care a dat hotararea ramasa definitiva si a carei revizuire se cere."
Trei. In concluzie: daca Curtea de Apel nu v-a respins recursul ca tardiv, nemotivat sau pe alta exceptie si a analizat/ evocat din nou fondul, cererea de revizuire o veti depune la Curtea de Apel. Altfel, depuneti cerererea de revizuire la Tribunal.
Ce ar fi daca ne-ati spune insa cat mai exact si pe scurt despre ce este vorba si sa va raspundem noi dupa?

D-le u.b.i.k., vă rog să ne lămuriți cu privire la un aspect.
Dacă hotărârea a rămas irevocabilă în urma recursului la CA (indiferent dacă aici s-a judecat fondul sau altceva), revizuirea nu se depune la tribunal, adică acolo unde conform art. 323 C. proc. civ. hotărârea a rămas definitivă?
Curtea de Apel a dat sentinta de respingerea recursului irevocabil deoarece hotararea primei instante este legala si temeinica. Eu am obtinut Regulamentul intern al societatii pe care parata nu l-a depus la dosar. In capitolele acestui regulament sunt mentionate si criterii de concediere si interzicerea discriminarii salariatilor.

Alte discuții în legătură

Revizuirea hotararii Liliana Tanase Liliana Tanase Am castigat un proces la tribunal. La curtea de apel am pierdut. La ce instanta trebuie sa adresez cererea de revizuire a hotararii definitive si irevocabile ... (vezi toată discuția)
Termen revizuire ContSters83715 ContSters83715 in cate zile se poate inregistra la litigii de munca ( curtea de apel) revizuirea ( cale extraordinara de atac) conform cpc? (vezi toată discuția)
Intrebare divort contralaura contralaura Buna ziua, am o intrebare, in urma procesului de divort mi-am urmarit dosarul pe www.portal.just.ro, unde am inormatia de mai jos: Solutie: Admite ... (vezi toată discuția)