avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... AJUTOR SOMAJ
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

AJUTOR SOMAJ

va rog sa-mi raspundeti daca in conditiile in care am calitatea de asistent personal al unei persoane cu handicap grav pot beneficia de ajutor de somaj ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:16, 12 Decembrie 2012
Beneficiati de indemnizatie de somaj daca:

- va inceteaza de drept raportul de munca (al asistentului personal al persoanei cu handicap grav) în cazul decesului persoanei cu handicap grav, în temeiul art. 39 alin. (4) din Legea nr. 448/2006 privind protectia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap;
- in cele 24 de luni premergatoare inregistrarii la Agentia de Somaj aveti 12 luni stagiu de cotizare la somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilitate somaj codrutavlad codrutavlad buna ziua! o persoana a beneficiat de indemnizatie de somaj timp de un an.ulterior s-a angajat,dar dupa 3 luni,firma a intrat in faliment si din nou a ... (vezi toată discuția)
Incetare contract munca geanina_Prv geanina_Prv In cazul asistentului personal incadrat cu CIM pe perioada nedeterminata, la decesul persoanei cu handicap CIM al acestuia inceteaza de drept conf. art.39 ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! fiica mea este asistent personal al tatălui său, ... Zelinschi Manuela Zelinschi Manuela Bună ziua! Fiica mea este asistent personal al tatălui său, care are grad de handicap accentuat, dializat, in faza terminală! Dacă tatăl ei va deceda, ... (vezi toată discuția)