avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Tulburare de pos.distrugere- plangere imp.rez ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Tulburare de pos.distrugere- plangere imp.rez proc.-contest in anulare

In baza unei aut.de constr.pe care am anulat-o in instanta,o firma a exacutat o constructie montare a doua magistrale gaz pe doua ptoprietati ce detin in extravilan,fara a fi expropriat,despagubit,fara acordulmeu si inlipsa mea.Am depus initial o plangere penala impotriva firmei,iar mai apoi una impotriva sefului de santier si a doi muncitori executanti.Avocata mi-a spus ca sunt interese mari si e vorba de bani multi,asa ca am fost nevoit sa ma reprezint singur.Avand in vedere ca in spatele firmei se afla primarul de Arad G.Falca,unii spun chiar ca ar fi firma lui,Parchetul a dat fara numar NUP. Intr-un final am desfiintat in instanta rez. prim proc.in prima plangere.La cea de a doua,(trebuie sa precizez aici ca ambele s-au judecat in aceiasi zi la doua instante si doua sali diferite.Judecandu-ma de trei ani sunt cunoscut si de tata judecatorilor.Asa stand lucrurile,in timp ce ma aflam in tr-una din sali,in sala unde eram lipsa s-a strigat peste rand cauza si nefiind acolo s-a dat un termen.Acest termen trebuia sa mi se comunice prin citatie.Nu am fost citat,si neprezentandu-ma mi-a fost respinsa cererea de desfiintare a rezol .prim proc.Paratii nu s-au prezentat niciodata <prietenii stiu de ce>.Am inaintat contest. in anulare.Mi-a fost respinsa.Am invocat faptul ca nu am fost citat.Dupa stiinta mea doar o plangere la CEDO ar mai fi posibila.Poate o plangere pentru obstructionarea dreptului la justitie.
Cel mai recent răspuns: sstelian , utilizator 22:08, 6 Martie 2013
A-ți avut inițiative supărătoare și a-ți mai avut și curaj de-a intra în ”coliziune” juridică cuuu omul Puterii iar instituțiile puterii v-au ”taxat” prin mijloace ABUZIVE și metode VICLENE.Ați putea face :
1) o Plângere bine motivată la Inspecţia Judiciară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (nu la Corpul de Control al Ministrului Justiţiei, organism eminamente politic), C.S.M fiind potrivit art. 1 din Legea Nr.317/2004 garantul independenţei şi înfăptuirii justiţiei.Bineînțeles că răspunsul va fi doar ”apă de plouă” (nu de ploaie) dar veți putea testa pe viu statul de drept și dreptatea în justiție ;
2) un proces la Curtea Europeană pentru obstrucționarea dreptului cetățeanului la justiție, în statul de drept-România, ar fi ultima soluție.Cu siguranță veți câștiga!
Sunt un luptator! Daca toti ar fi ca mine,alta ar fi situatia in Romania. Am cateva procese pe rol.Sunt obisnuit.Dar spre deosebire de un avocat,care daca castiga sau nu,pentru mine nu e tot una,stresuleste imens.Nu stiu cat voi rezista.Am omis sa precizez,ca dupa doua contestatii a rez.prim proc,dupa ce am castigat in apelul initiat de Parchet,acesta a dat din nou NUP,si cerut desfiintarea rezolutiei.Mi-a fost admisa cererea.(e vorba de prima plangere pen.cea indreptata impotriva firmei).Acum dos.este la Parchet.Ma tem ca acelasi Parchet care s-a opus cu vehementa trimiterea in judecata a faptuitorilor v-a intocmi un rechizitoriu solid.Ce as putea face ca un alt parchet respectiv politie sa se ocupe de caz.Politistulde fapt mi-a spus(agent)ca propunerea lui de NUP a fost dictata de procuror,ca prima data a auzit de tulburare de posesie.In aceiasi situatie ma aflu cu firma unde lucrez,si am facut plangere ptr. abuz in serviciu dupa ce am castigat in apel contest. la decizie de concediere.Am castigat la 278 CPP.Repet . Ce pot face ca aceste cauze sa fie solutionate de alte institutii decat cele ce au dat initial NUP ?
Am fost nevoit sa intrerup,dar continui,si va informez ca: Lucrarea a costat aproape patru mil.euro.In aceasta suma erau prevazute si despagubirile proprietarilor.Deoarece marea majoritate a banilor au fost insusiti ilegal de constructor,am solicitat Parchetului sa afle ces-a intamplat cu banii cine i-a....luat. Raspunsul a fost ca: daca vreau bani,sa solicit printr-o actiune civila. Am sesizat DNA Bucuresti.Acestia au trimis petitia mea la DNA Timis.Acesta a spus ca nu e de competenta lor.!!! Impotriva Parchetulyui Lugoj,respectiv a modului de solutionare a plangerilor subsemnatului,am trimis o pangere,cui credeti?- Inspectiei Judiciare.Aceasta s-a debarasat de aceasta si a trimis-o spre COMPETENTA solutionare a Proc.Gen. al Parch.de pe langa Curtea de Apel Timis. Acesta implicat si el in chestia asta,deoarece cu ceva timp in urma a dat NUP,in plangerea ce am inaintat-o impotriva primarului de Lugoj pentru ca a emis o autorizatie in mod ilegal si impotriva sefului Politiei Lugoj,deoarece a refuzat sa opreasca efectuarea acestei lucrari ilegale. Normal ca in urma "controlului cmpetent" s-a constatat ca au fost respectate intru totul prevederile legale,si restul.....Ma mir ca INCA nu m-a asteptat nimeni la colt de strada .Am mai facut plangere penala impotriva ITM Timis pentru neglijenta si abuz in servici,nu am primit nici un raspuns.Sunt obligat sa mai pun presiune.
când instituţiile statului "de drept" sunt sub talpa politicului, a unui apologet : triumfă nedreptatea.Când "ţarul" e întronat cu ajutor străin : se pot întâmpla "minunile lui Falcă" ; ale instituţiei "parchet" ; ITM ; Inspecţia Judiciară etc etc ale celor ce prin Lege sunt create, destinate, plătite din banii cetăţeanului contribuabil şi obligate să apere cetăţeanul în drepturile şi interesele sale legitime.Aceste instituţii, fac ce li se dictează şi motivează viclean aplicarea legi.În cazul dvs. instituţiile respective dau lupta cu cetăţeanul şi nicidecum cu nedreptatea.
A.
Puteţi solicita în scris acelui parchet, recuzarea procurorului.
A se vedea Cod Procedură Penală, art. 53: Procedura de solutionare in cursul urmaririi penale
(1) In cursul urmaririi penale, asupra abtinerii sau recuzarii persoanei care efectueaza cercetarea penal a ori a procurorului se pronunta procurorul care supravegheaza cercetarea penal a sau procurorul ierarhic superior.
(2) Cererea de recuzare privitoare la persoana care efectueaza cercetarea penala se adreseaza fie acestei persoane, fie procurorului. In cazul in care cererea este adresata persoanei care efectueaza cercetarea penala, aceasta este obligata sa o inainteze impreuna cu lamuririle necesare, in termen de 24 de ore, procurorului, fara a intrerupe cursul cercetarii penale.
(3) Procurorul este obligat sa solutioneze cererea in cel mult 3 zile, printr-o ordonanta.
(4) Cererea de recuzare care priveste pe procuror se solutioneaza in acelasi termen si in aceleasi conditii de procurorul ierarhic superior.
(5) Abtinerea se solutioneaza potrivit dispozitiilor din alin. 3 si 4, care se aplica in mod corespunzator.
Art. 54: Incompatibilitatea expertului si interpretului
(1) Dispozitiile art. 48, 50, 51, 52 si 53 se aplic a in mod corespunzator expertului si interpretului.
(2) Calitatea de expert este incompatibila cu aceea de martor in aceeasi cauza. Calitatea de martor are intaietate.
(4) Participarea ca expert sau ca interpret de mai multe ori in aceeasi cauza nu constituie un motiv de recuzare.
B)
problema în cazul dvs. şi a zonei constă în nedorita situaţie de "subordonare politică" din umbră a instituţiilor abilitate şi "asmuţirea" lor împotriva cetăţeanului deja vătămat care a avut curajul să le solicite dreptate: pt dreptate au păţit-o mulţi.
C.
ca să ajungeţi la Curtea Europeană, trebuie să utilizaţi şi să epuizaţi toate posibilităţile legale şi competenţa de judecată (de a judeca) ale instanţelor din România : în caz contrar vi se respinge procesul.
D.
Să nu faceţi Cereri repetate la ITM pe acelaşi subiect deoarece le vor îndosaria la prăfuit.Va trebui să chemaţi pe ITM în judecată pe Legea 554/12.12.2004, modificată şi republicată (a se vedea înainte de a fi acţionată în justiţie).Numai aşa veţi obţine un răspuns la Petiţia dvs.
Aveţi de luptat cu instituţiile statului (şi cu nedreptatea) triumfat în Slăvi ca fiind de "drept" de către un apologet.
Pentru ca nu le stiu pe toate,am facut si cerere de recuzare,dar am solicitat unei instante superioare adica,Judecatoriei Timis,recuzarea parchetului.Am inteles ulterior ca nu se poate recuza institutia ci doar o persoana.Problema e ca independenta procurorului este "sublima dar lipseste cu desavarsire" Drept dovada ca a trebuit sa atac in instanta rez. prim.proc.Si procurorul de caz si cel de sedinta asculta de dispozitiile sefului.Este o situatie fara iesire.In plangerea impotriva rez. prim proc pe care am atacat-o cu contestatie in anulare,ce mi-a fost respinsa,mai am vreo cale de atac in tara?

Alte discuții în legătură

Recurs n.u.p mancipri mancipri se poate face recurs la solutia de n.u.p. data de parchet . daca da ....unde !? (vezi toată discuția)
Contestatie la hotararea de neincepere a urmaririi penale amuri amuri Buna ziua! As dori sa stiu cum se formuleaza o contestatie la o Hotarare de neincepere a urmaririi penale, avand in vedere ca toate probele din plangerea ... (vezi toată discuția)
Raspuns parchet dodorel62 dodorel62 Am facut o plangere la parchet pentru o persoana,acesta a trimes sesizarea mea la politie pentru cercetare,mi sa luat declaratie la politie si nu am renuntat ... (vezi toată discuția)