avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 337 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit C.A.S.
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit C.A.S.

SUNT ANGAJAT SI MI SE PLATESC CONTRIBUTIILE LA STAT , IAR ACUM MI-A VENIT DE LA SANATATE (C.A.S.) CA AM PLATIT PE CINCI ANI SI DIN ALTE ACTIVITATI ( CONTRACT DE AGENT, CONTRACT DE ARENDA, PARINTI SE OCUPA CU SOLARII SI AM DECLARAT SOLARIILE CA ORCE OM CORECT LA FINATE AM PLATIT IMPOZIT) IAR ACUM SI SANATATE . CE POT SA FAC? DACA NU MERG CU FISELE FISCALE CE SE INTAMPLA ? POT SA DAU STATUL IN JUDECATA?
VA ROG AJUTATI-MA?
VA MULTUMESC?
Cel mai recent răspuns: cristieni , utilizator 20:29, 15 Decembrie 2012
Daca sunteti PFA, Legea sanatatii nr 95/2006 prevede la art 257(3) prevede ca in cazul persoanelor care realizează în acelaşi timp venituri de natura: a) veniturilor din salarii sau asimilate salariilor, precum şi orice alte venituri realizate din desfăşurarea unei activităţi dependente; b) veniturilor impozabile realizate de persoane care desfasoara activitati independente care se supun impozitului pe venit; daca acest venit este singurul asupra caruia se calculeaza contributia, aceasta nu poate fi mai mica decat cea calculata la un salariu de baza minim brut pe tara, lunar; c) veniturilor din agricultura supuse impozitului pe venit si veniturilor din silvicultura, pentru persoanele fizice care nu au calitatea de angajator si nu se incadreaza la lit. b); d) indemnizatiilor de somaj; e) venituri din pensii care depăşesc 740 de lei, datoreaza contribuţia de asigurari pentru sanatate asupra tuturor acestor venituri.
iti multumesc pt. raspuns, dar nu sunt PFA, AF, etc, doar simpla pers. fizica neautoriz., si tot mi-a venit sa platesc pe cinci ani.
Legea sanatatii nr 95/2006 prevede la art 257, litera f) ca se datoreaza contributie de sanatate pt orice alte venituri care se supun impozitului pe venit, numai în cazul în care nu realizează venituri de natura:
a) veniturilor din salarii sau asimilate salariilor, precum şi orice alte venituri realizate din desfăşurarea unei activităţi dependente;
b) veniturilor impozabile realizate de persoane care desfasoara activitati independente care se supun impozitului pe venit; daca acest venit este singurul asupra caruia se calculeaza contributia, aceasta nu poate fi mai mica decat cea calculata la un salariu de baza minim brut pe tara, lunar;
c) veniturilor din agricultura supuse impozitului pe venit si veniturilor din silvicultura, pentru persoanele fizice care nu au calitatea de angajator si nu se incadreaza la lit. b);
d) indemnizatiilor de somaj;
e)venituri din pensii care depăşesc 740 de lei
Se poate sa platesc pe mai putin de cinci ani din urma? Cum trebuie procedat?
Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Decembrie 2012
george-neagu, moderator
Daca sunt sume neplatite, acestea se platesc pe o perioada anterioara de 5 ani.

Alte discuții în legătură

Impozite si dari pe venituri din inchirieri dafinabarbu dafinabarbu ce se mai plateste in afara de 16 % impozit cand persoana care incaseaza chiria nu are alte venituri .va multumesc! (vezi toată discuția)
Cass aferenta venitului din inchirierea unui imobil cpatenta cpatenta Buna ziua, Parintii mei, in calitate de proprietari ai unui imobil au incheiat un contract de inchiriere cu o firma pentru acel imobil. Au inregistrat la ... (vezi toată discuția)
Impozit sanatate nica_loredana nica_loredana daca un angajat caruia ii se opresc toate impozitele, obtine venituri si din asigurari atunci trebuie sa plateasca si impozitul pentru sanatate? (vezi toată discuția)