avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intoarcere la lucru din CCC dupa 1 an
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intoarcere la lucru din CCC dupa 1 an

Buna ziua!
As dori sa ma interesez daca angajatorul poate sa nu aprobe cererea de reluare a muncii inaintea implinirii a 1 an al copilului.Prima cerere mi-a fost refuzata fiindca am zile de concediu pe acest an si vroiam sa le iau reluind efectiv lucrul din ianuarie.Mi sa spus ca voi fi reangajata din data de 31 dec (copilul implinind 1 an la data de 30dec) dar in acest fel nu voi mai beneficia de stimulentul de insertie.
Cel mai recent răspuns: reka80 , utilizator 19:26, 12 Decembrie 2012
reintegrarea in munca se face cu ziua urmatoare celei in care se termina Concediul pentru cresterea copilului; despre ce stimulent de insertie e vorba?
art.7 din OUG nr.111/2010 ...
(1) Persoanele care în perioada în care sunt îndreptăţite să beneficieze de concediul pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) obţin venituri supuse impozitului prevăzute la art. 3, au dreptul la un stimulent de inserţie în cuantum lunar de 1 ISR.
(2) Stimulentul de inserţie prevăzut la alin. (1) se acordă, după cum urmează:
a) pentru persoanele care beneficiază de concediul pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) lit. a), dacă acestea obţin venituri supuse impozitului înainte de împlinirea de către copil a vârstei de un an, pentru perioada rămasă până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani;
b) pentru persoanele care beneficiază de concediul pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) lit. b), dacă acestea obţin venituri supuse impozitului, după împlinirea de către copil a vârstei de un an, pentru perioada rămasă până la împlinirea de către acesta a vârstei de 2 ani;
.....
1. OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor spune:

Art. 7
(1) Persoanele care in perioada in care sunt indreptatite sa beneficieze de concediul pentru cresterea copilului si indemnizatia lunara prevazute la art. 2 alin. (1) lit. a) obtin venituri supuse impozitului prevazute la art. 3, inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an, au dreptul la un stimulent de insertie in cuantum lunar de 1 ISR pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani.


Asta in condita ca reluarea muncii sa se faca inaintea implinirii varstei de 1 an al copilului. Dar daca cererea mea nu va fi aprobata nu voi beneficia de acest stimulent.Angajatorul are dreptul sa refuze cererea mea daca doresc sa ma intorc la lucru inainte ca copilul sa implineasca 1 an ?
Ultima modificare: Miercuri, 12 Decembrie 2012
reka80, utilizator
Textul de lege invocat de dvs are un alt continut ... continutul actual este cel postat mai sus .

Posibilitatea de a refuza exista , insa nu este legal ceea ce face acest angajator...
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie sara-alina sara-alina Buna seara.Fetita mea implineste 2ani pe 02.08.2015,am ales sa stau 2ani CCC, as vrea sa ma intorc la munca mai devreme,si as vrea sa stiu daca se mai acorda ... (vezi toată discuția)
Concediul de crestere copil de o luna allinaa allinaa Buna seara! In cazul in care tatal nu indeplineste conditiile de acordare a indemnizatiei de crestere a copilului, mama poate ramane in concediu de crestere ... (vezi toată discuția)
Acordare stimulent de insertie hogye lavinia hogye lavinia In cazul acordarii stimulentului de insertie angajata trebuie sa se intoarca la locul de munca inaintea implinirii 1 si 11 luni sau in ziua urmatoare ... (vezi toată discuția)