avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conflict de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conflict de munca

Buna ziua,
Am avut o probleme cu o firma,i-am dat in judecata si am castigat.Acum ei trebuie sa-mi plateasca drepturi salariale si alte cele.La finalul sentintei instanta zice ca verdictul e "definitiv si irevocabil.Se poate face recurs in termen de 10 zile de la anuntarea sentintei":
1.Ce inseamna asta?
2.Ce trebuie sa fac eu in continuare?(trebuie sa le comunic un cont?ei au deja contul meu)
3.Daca nu respecta sentinta ce pot sa fac?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:25, 13 Decembrie 2012
@ calin andrei

1. Daca hotararea este irevocabila , atunci nu se poate exercita recurs , ci doar una din caile de atac extraordinare.

2. Daca hotararea este definitiva, atunci se va ataca cu recurs in termen de 10 zile de la data comunicarii hotararii primei instante.

3. Pentru a stabili exact pasii urmatorii , ar trebui sa ne spuneti cine a pronuntat aceasta solutie, Tribunalul sau Curtea de Apel?
"Definitivă şi executorie de drept. Cu drept de recurs în 10 zile de la comunicare."Sentinta data de tribunal.
In acest caz, hotararea se poate ataca cu recurs, dar poate fi pusa in executare , sub riscul intoarcerii executarii silite, daca in recurs veti pierde litigiul ..
in acest caz daca firma face recurs,sint anuntat acasa in scris? si in cat timp?cum poate fi pusa in executare sentinta?daca refuza executarea sentintei, pot cere intrarea in insolventa a lor,pentru recuperarea daunelor?
Daca se va formula recurs, veti primi citatie pentru a va prezenta la termenul de judecata .. termenul de primire a citatiei depinde de mai multi factori ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare - respingere actiune, cai de atac decimus decimus Buna ziua.Avem un proces in contencios-administrativ, la tribunal, la legea 247/2005,cu ANRP-ul,pentru obtinerea titlului de plata aferenta,in baza raportului ... (vezi toată discuția)
Hotarire definitiva ailincaidan ailincaidan hotarire definitiva fara stampila definitiv si irevocabil este valabila (vezi toată discuția)
Mi-au facut recurs gatej cezar gatej cezar am avut proces cu o firma in care solicitam completarea si eliberarea cartii de munca si plata unui salariu pe ultima luna si unul compensator am castigat ... (vezi toată discuția)