Poate ca vi s-a intamplat macar odata in viata sa aveti de aface cu militia rutiera, acele personaje cu capul in gips cu care vorba unui forumist: nu te pune ca are mintea odihnita!!! Nu este vorba numai de militia rutiera, pana la urma daca spui militie ii incluzi pe toti fie ca au sau nu capul in gips si mintea odihnita...
In speta eu am avut o dezbatere verbala cu un personaj ne-gipsat , urmare a discutiei acesta a apelat la colegii lui gipsati pe care i-a pus sa ma urmareasca acasa si apoi sa ma surprinda in momentul in care am coborat din bloc sa iau ceva din masina parcata in fata scarii. Atat mi-a trebuit, au venit baietii, mi-au cerut sa suflu in fiola (???) si la refuzul meu pertinent (nu eram in postura de conducator auto) au chemat alte echipaje (vreo 3), s-a facut multa agitatie pe tema subiectului, am fost bagat fortat in masina si condus la sediul sectiei de militie. Am stat in masina pana cand mi-au verificat identitatea apoi m-au intrebat daca am ceva de declarat iar la raspunsul meu ca da,vreau sa declar ca am fost oprit pe strada si pus sa...suflu in fiola mi-au dat drumul acasa... Nu tu Proces Verbal semnat de mine, nu tu conducere la Institutul Medico-Legal, nimic ! Semnatura mea nu apare pe niciun document desi am fost de fata la toata tarasenia. In Procesul Verbal incheiat la rubrica "comentarii" nu apare deasemenea niciun comentariu din partea mea. La vreo luna jumate primesc acasa o instiintare ca mi s-a deschis Dosar de urmarire penala pentru...refuz de recoltare probe biologice (?!?), etc si am fost somat sa predau permisul de conducere, lucru pe care l-am si facut dealtfel.
Ca sa sintetizez: Am 42 de ani, am (avut) permis de conducere de 23 de ani fara nicio suspendare (nu pun la socoteala contraventii banale pe care le face oricine). Nu am avut probleme cu legea,condamnari, cazier, etc. Sunt o persoana care are pe cartea de Munca mai bine de 20 de ani munciti, lucru mai greu de gasit in ziua de azi... Cu toate acestea am ajuns sa fiu bataia de joc a militienilor si urmasilor lor DOAR CA AM AVUT TUPEUL ORDINAR,RECUNOSC! SA AM O DISCUTIE CU UN militian PESTE NIVELUL LUI DE PERCEPTIE ! ESTE ADEVARAT,MEA CULPA,AM VORBIT IN LIMBA ROMANA RESPECTAND REGULILE GRAMATICALE... ASTA L-O FI IRITAT OARE?
Concret acel dosar se "instrumenteaza" din luna mai a anului trecut si inca nu s-a miscat mai nimic... Am fost chemat la sediul militiei,circulatie, in batistei unde am decarat ce s-a intamplat unde am adus si doi martori, unul care confirma ca nu eram conducator auto si cel de al doilea care spune ca masina mea era parcata in locul de parcare in care parchez de obicei,pe aleea din fata scarii (deci nu pe strada, pe sosea sau in alta parte). Martorii mei confirma ca am fost bruscat si urcat cu japca in masina de militie. Mai departe probabil ca exista la acel dosar declaratia vreunui "datornic" al militienilor care a spus ceea ce i-a fost dictat, tot probabil ca a vazut vreo urmarire ca in filme cu girofare si scartaituri de roti...
In acest moment dosarul a fost remis Parchetului unde un procuror trebuie sa analizeze si probabil sa mai cheme lumea la interviuri, etc, inainte de a da o solutie...
Problema care se pune este urmatoarea:
1.DIN EXPERIENTA, ATI INTALNIT CAZURI IN CARE PROCURORII SA "PUNA LA ZID" MILITIENII ???
2.IN CAZUL IN CARE DUPA CUM SE STIE, MILITIENII DE LA CERCETARI PENALE "COLABOREAZA" CU PROCURORII CE SANSE AM CA ACEL PROCUROR SA DEA UN VERDICT CORECT IN CAZUL IN CARE "SE INTERVINE" DE SUS CA MILITIENII SA IASA BASMA CURATA AVAND IN VEDERE FAPTUL CA S-A COMIS O INSCENARE DICTATA CHIAR DE UN MILITIAN? La mintea cocosului ca nu voi putea dovedi vreodata ca s-a actionat "la comanda"...
3.ARE IMPORTANTA CA EU AM DE EX 2 MARTORI IAR PARTEA ADVERSA TOT 2? AR TREBUI SA ADUC MAI MULTI MARTORI CARE SA-MI SUSTINA DECLARATIA?
4.CARE AR FI CEL MAI SUMBRU SCENARIU? SA AJUNG IN INSTANTA SI SA FIU CONDAMNAT CU SUSPENDARE? CE INSEAMNA ASTA, CUM MI-AS PUTEA RE-DOBANDI PERMISUL,DUPA CAT TIMP ?
5.SI ULTIMA INTREBARE, CUM I-AS PUTEA TRAGE LA RASPUNDERE PE MILITIENII CARE AU FACUT ACEASTA INSCENARE IN CAZUL IN CARE POT DOVEDI CA A FOST VORBA DE UN ABUZ ?
Fratilor, ce facem cu asemenea elemente care isi bat joc de libertatea noastra pana la urma? Cu copii de militieni, urmasii tortionarilor comunisti, ce ne facem ca ni se urca in cap, usor,usor... Se stie ca cei mai corupti si cei mai hoti nu sunt hotii de rand ci...militienii care-i acopera! Militienii care primesc salariul din bani publici. Care stau la baute prin carciumi si buticuri, noaptea, in loc sa isi faca serviciul. Care sigura protectie hotilor si coruptilor, care "vegheaza" la linistea criminalilor fugiti din puscarii... Genul acesta de militieni ma amendeaza ca am dat muzica mai tare de ziua mea ca sa isi motiveze sporurile si salariile imense in loc sa isi umfle muschii pe infractorii adevarati !!! Bine, asta ar fi utopic ca daca s-ar pune pe infractori ar trebui sa se aresteze intre ei! Pana cand?!?
Cei care ati trecut prin situatii similare, multumesc anticipat pentru raspuns. Deasemenea multumesc anticipat pentru raspunsuri pertinente venite din partea unui cadru juridic.
Cel mai recent răspuns:
andymaurul , utilizator
00:54, 15 August 2010